Shaffy Restobar Amsterdam

Shaffy Restobar Amsterdam

Shaffy Restobar is geopend! Enige tijd geleden meldden de bronnen binnen Felix Meritis de komst van een toegankelijker concept op de plek waar tot op dat moment gastronomisch restaurant Felix gevestigd was.  

Een creatief hersenspinsel dat tijdens de corona is ontstaan en nu is uitgewerkt naar een volwaardig concept, én hoe. Afgelopen week was het dan eindelijk zo ver, de officiële opening en man wat hadden we er zin in! Niet alleen voor het team van Felix Meritis ook voor de aanwezigen was het ontzettend fijn om weer eens samen te zijn. We starten de avond met een indrukwekkende opening in de Shaffy zaal, jawel deze is vernoemd naar Ramses Shaffy. Hier waar we werden getrakteerd op een intiem concert was het de tijd om te proeven.

Shaffy Restobar is het best te omschrijven als het rebelse broertje van gastronomisch Restaurant Felix. Ja het concept en de entourage zijn wellicht wat losser, maar dat betekent allerminst dat het team settelt in een mindere kwaliteit aan eten, drinken of service. Beter gezegd, het zijn misschien minder ingewikkelde gerechten, maar het zijn nog steeds van die eigenwijze combinaties en smaakbommetjes waar Chef Floris van Straalen zo bekent om staat.

Van steak tartaar met watermeloen en tomaat, mossel met fregola ‘nduja tot prachtige cocktails met hun eigen San-Ju Gin. Elk gerechtje en combinatie spatte van het bord af. Op de achtergrond draaide DJ Valerio Zeno ontspannende muziek. Kortom echt een plek om even te genieten en tafelen met goede wijnen en goede muziek. Aanrader! Reserveren doe je via deze link.

En, niet getreurd, ook Restaurant Felix komt zeker terug. Op dit moment wordt er hard gewerkt aan hun nieuwe locatie, dus stay tuned!

Shaffy Restobar Amsterdam

Keizersgracht 324

1016 EZ Amsterdam

Lees ook: de beste sushi van Amsterdam