Lunchen bij restaurant Breda

Lunchen bij restaurant Breda

Restaurant Breda heeft een nieuwe chef! Sebastiano Guglielmucci heeft sinds mei de leiding over de keukenbrigade. De jonge chef werkte voorheen bij Restaurant Rijks*, de Posthoorn* en de Blokkedoorns**.

En wat kunnen we dan nu verwachten volgens Sebastiano? “Gasten mogen van mijn keuken verwachten dat hoewel het uiterlijk van het gerecht eenvoudig is, de smaken spannend en complex zijn”. Daarbij zullen gasten niet alleen verrast worden door uitdagende smaken, maar ook door het gebruik van bijzondere producten. Het doel? “Door mijn eigen signatuur aan de klassieke BREDA stijl toe te voegen, wil ik Amsterdam laten zien wat voor geweldige producten Nederland te bieden heeft”. Veelbelovend en reden genoeg om weer eens een kijkje bij Breda te nemen.

We nemen plaats op het terras en starten de lunch met een frisse ceviche van riddervis met een mooi glas Chardonnay van Domaines de la Verpaille uit Mâcon-Villages. Een goed begin van onze lunch.

Lunchen bij restaurant Breda

Vervolgens heeft Sebastiano een stukje rogvleugel in beurre noisette en een beurre blanc met een vleugje paling voor ons in petto. Ik ben dol op een goede beurre blanc, dus ik ben erg in mijn element met dit mooie gerecht!

Lunchen bij restaurant Breda

Terwijl de bootjes gezellig langsvaren door de gracht tafelen wij nog even door. Ons hoofdgerecht bestaat uit 24 uur gepekelde Veluwse eendenborst met lavendel en venkelzaad, geroosterde artisjok en een saus van pastis. De eendenborst is heerlijk mals en gaat erg goed met de anijstonen van de venkelzaadjes en de krachtige jus. In ons wijnglas een mooie Gamay van Domaine Gilles Paris Morgon 2018.

Lunchen bij restaurant Breda

Tot slot een fris dessert als afsluiting van het menu. Onrijpe aardbeien gemarineerd in een siroop van douglasspar met een volle amandelcrème, frisse gember sorbet en een dressing van gemberbier. Hierbij drinken we nog een dessertwijn van Chateau Violet Sauternes 2016. Heerlijk! Na dit uitgebreide menu gaan we voldaan van tafel.

Wil je zelf kennismaken met de gerechten van deze nieuwe chef? Reserveer dan hier je tafeltje. Bij restaurant Breda kun je tijdens de lunch kiezen uit een 3, 4 of 5-gangenmenu.

Restaurant Breda

Singel 120

Amsterdam

Lees ook: lunchen op het terras in Amsterdam, de beste sushi van Amsterdam of restaurants in Westerpark.