Bar Fisk: Tel Aviv-style in de Amsterdamse Pijp

Bar Fisk: Tel Aviv-style in de Amsterdamse Pijp

Bij Bar Fisk in de Pijp kun je verrassend goed eten en drinken. In dit relatief kleine restaurant met gezellig bar en open keuken waan je je in Tel Aviv met de Israëlische gastvrijheid! Al eerder heeft de Israëlische keuken ons positief verrast (zie blog Dimitri’s) en gaan nu bar Fisk ervaren. Bij Bar Fisk serveren ze voornamelijk kleinere visgerechten, maar hebben uiteraard ook een aantal vleesgerechten. Alle streetfood gerechtjes zijn van goede kwaliteit en hoog op smaak. En laten we de spannende wijnen en cocktails niet vergeten! Conclusie: voor herhaling vatbaar!

De passie van het personeel spat ervan af. Ze raden ons het verrassingsmenu aan, want zij zijn over alle gerechten enthousiast. We zijn benieuwd. Uiteraard kijken we natuurlijk wel even naar de kaart. Het valt op dat bar Fisk een nieuwe, gevarieerde en niet alledaagse menu- en wijnkaart heeft. Net even anders, dan anders. Leuk! We starten met een vers broodje met heerlijke smeersels om te delen en daarbij krijgen we een Gin-tonic met een slice sinaasappel en verse tijm. Beter kan je avond toch niet beginnen?

Bar Fisk: Tel Aviv-style in de Amsterdamse Pijp

Het diner vangt aan met een tonijn tartaar met rode grapefruit, pistache, Argan olie en Zhoug saus. Zhoung is een pittige chilisaus met koriander uit de Jemenitische keuken; zo leuk dat bar Fisk ingrediënten gebruikt die je niet vaak tegenkomt! De tonijn tartaar was een absolute smaak explosie met een samengaan van notencrunch, spicy en de zachte smaak van de vis. Hierbij krijgen we een Israëlische wijn geserveerd: Galil Mountain Galiliee uit 2017. Deze exotische blend bestaat uit een combinatie van de Viognier en Sauvignon blanc druif. De romige en ronde smaak van de Viognier samen met de mooie zuurgraad van de Sauvignon blanc past uitstekend bij de tartaar.

Daarna krijgen we de gebakken zeebaars filet met kikkererwten, bruine botersaus, chilipepers en verschillende soorten kruiden. Verrassend lekker en heerlijk fris! De elegante Israëlische Chardonnay Yarden uit 2017 die we bij de zeebaars geserveerd krijgen heeft een fijne hout smaak is heerlijk fruitig en heeft vanille tinten.

Vervolgens krijgen we de calamari met bloemkool, hummus van Tahini en oregano geserveerd. Deze gebakken calamari uit het Middellandse-zee gebied is vol van smaak, kruidig en lekker met de hummus.

Alle gerechtjes bij bar Fisk zijn relatief klein en dat is juist goed. Lekker veel proeven van geweldige en niet alledaagse smaken. Het dessert daarentegen had wat groter gemogen; want wat een chocolade feest! Een soort vers gemaakte Twix op je bord. Karamel, chocolade en verse gehakte noten. Geweldig!

We zien een trend in Amsterdam met Israëlisch georiënteerde restaurants (NENI Fenici en Dimitris’); shared dining, spannende smaken en veel kruiden. Ook de wijnen uit dit gebied zijn upcoming. Fans van goed Israëlisch eten in combinatie met een streetfoodwaardige prijs zitten bij bar Fisk goed en wij gaan nog een keer terug! Goed om te weten: Tel Aviv streetfood bar BarDak – op de Ferdinandbolstraat – is van dezelfde eigenaren als bar Fisk.

 

Bar Fisk

Eerste Sweelinckstraat 23

Amsterdam

Lees ook: Restaurants in Westerpark, Aziatische restaurants of wijnbars in Amsterdam.