Dimitri’s: Dimitri who?

Dimitri’s: Dimitri who?

Amsterdam Oost is hot and happening, dus dacht de fictieve culinaire wereldreiziger Dimitri: hier ga ik een all-day spot beginnen en vernoemen naar mijzelf. Of je nu komt voor een koffietje, ontbijt, lunch of uitgebreid diner: het kan bij Dimitri’s allemaal. Je wordt verwelkomd met de slogan: Enjoy life. Wat wil je nog meer?

Knusse bankjes, hoge en lage tafels en gezellige hoekjes wisselen elkaar af in dit relatief grote restaurant aan de Isulindeweg nabij station Muiderpoort. Er heerst een goede en relaxte sfeer, wat door de mooie inrichting komt, maar zeker ook door het jonge, frisse en enthousiaste personeel, chef-kok en de eigenaar. Je merkt aan alles dat ze er zin in hebben!Dimitri’s: Dimitri who?Op naar de keuken. Die wordt bestierd door chef-kok Ray Drisdale, die het culinaire vak onder andere geleerd heeft in Ciel Bleu**. Op de menukaart vind je verrassende Mediterraanse en Arabische mezzes al vanaf € 6 per stuk. Shared dining staat bij Dimitri’s op één. En wat vinden wij dat leuk, want eten verbindt! Als we de wijnkaart bekijken springt er één bovenuit: de wijn uit Libanon. En uiteraard willen we die graag proeven. Het blijk een heerlijk fris, fruitig glas wijn te zijn. Het proberen waard!

Op naar het eten. Om te beginnen de borrelplank. Mini-pita’s met huisgemaakte Hummus, Labneh, Baba ganoush en crudité die je heerlijk kunt dippen. Goed begin! Dimitri’s: Dimitri who?Daarna volgen de mezze. En oei, wat een moeilijke keuze want op de kaart staan alleen maar lekkere. We kiezen voor de bloemkool. Wat een mooi en lekker gerecht is dit; zo heb je bloemkool nog nooit gegeten. De bloemkool is gebakken in bruine boter en afgemaakt met kappertjes, salie en gesneden amandel. We bestellen ook de Zeebaars ceviche en de Kabeljauw beignets. De Libanese wijn past uitstekend bij deze mezze!
Het leuke aan delen is dat je uit meer gerechten kunt kiezen.

We gaan als hoofgerecht voor de mezze runderstoofvlees met gepofte knoflook, geroosterde prei met een crumble van ciabatta, rode biet met geitenkaas en Iberico fingers. Het ene gerecht is nog lekkerder dan het andere, maar de Iberico fingers zijn favoriet!

Nog ruimte voor een dessert vraagt de bediening? Nou, een kleintje dan. Gelukkig hebben we deze niet overgeslagen. Aardbeiencompote met Dropshot en vanille-ijs onder een afdakje van aardbeien én een salmiak krokant. Heerlijk!

Wat een leuke tent is Dimitri’s. Een aanwinst voor Oost. Wij komen zeker nog een keer terug!

Dimitri’s

Insulindeweg 1

Amsterdam

Lees ook: MaMa Kelly of restaurants in Westerpark.