Restaurant Lazuur Amsterdam Noord

Restaurant Lazuur Amsterdam Noord

Initiatiefnemers, tevens vierde betrokken partij bij dit project, is de actieve ondernemersclub uit Amsterdam Noord, Voerkleed BV. Doelbewust werken zij, als ondernemersclub, aan nieuwe impulsen om Amsterdam Noord culinair op de kaart te zetten. Met de komst van dit restaurant is dat direct een hele mooie stap in de goede richting.

Voor de eigenaren van Lastage is dit voornamelijk een mooie nieuwe uitdaging erbij. Voor hen geldt dat ze verwend zijn met dagelijks een volgeboekt restaurant. Het is dan ook Sherif Khalil die de dagelijkse leiding voor de keuken voor zijn rekening zal nemen.

De kaart die Lazuur gaat voeren is geïnspireerd op de moderne Franse keuken. Daar Sherif Portugese roots heeft, van zijn moeders zijde, is het te verwachten dat er af en toe een flirt wordt gemaakt met de Portugese keuken. Al blijft de leidraad Frans, de beoogde kans dat er gecombineerd wordt met de Portugese keuken, brengt mij terug in de tijd. Naar mijn allereerste, echte baantje in een Frans Portugees restaurant.

Restaurant Lazuur Amsterdam NoordNaast de keuken zijn we razend nieuwsgierig naar het interieur. Gezien de naam is het aannemelijk dat blauw een prominente aanwezig zal zijn. Het logo is opvallend. Waarmee we even terug gaan in de tijd naar het voormalige Nieuwedam. Een kleine gemeente, die deze Waterlandse zwaan op het wapen voerde. Met een dergelijk eerbetoon is het niet verwonderlijk dat het restaurant zich voor zijn klantenkring ook voornamelijk op de buurt zal richten. Met een klein terras en 55 couverts ben ik er van overtuigd dat het een toevoeging wordt voor de Purmerplein buurt. Een gezellige ontmoetingsplaats waar je grote, maar ook kleinere gerechten kan bestellen. Met aan het roer ook nog eens een zeer talentvol culinair Amsterdams team.

Vanaf Augustus openen de deuren en kunnen we het zelf gaan beleven!

Restaurant Lazuur

Purmerplein 8

Amsterdam

Check de Facebookpagina voor de laatste updates.

Lees ook de reviews over Daalder, Kaagman en Kortekaas of Sinne.