Alex Haupt Invites – Hoofdstad Brasserie Amsterdam

Alex-Haupt-Hoofdstad-Brasserie-Amsterdam

De zomer is voorbij dus het is weer tijd voor Alex Invites! Chef Alex Haupt nodigt eens per twee maanden een gast chef uit om samen met hem een heel weekend lang de keuken van Hoofdstad Brasserie op zijn kop te zetten. Inmiddels is dit al weer de 7e editie. Dit keer de eer aan chef Pip Sandrey van het mega bekende Aqua Shard in Londen. Dit blijkt een kleine reünie te zijn want het tweetal werkte eerder al samen bij Heston Blumenthal in Londen.

De chefs duiken vanavond en morgenavond samen de keuken in en hebben voor de gelegenheid een exclusief en gastronomisch 6-gangen menu samengesteld. Zowel Alex als Pip maken ieder drie gerechten waarbij de signature van de chefs perfect tot uiting komen. Alex-Haupt-Hoofdstad-Brasserie-AmsterdamDeze dame staat haar mannetje in de keuken en verrast met een prachtig gerecht van zeeduivel, groene tomaat, krab en venkel. Ook het gerecht met lam en perfect gebakken zwezerik springt eruit. Uit de keuken van de stoere Alex krijgen we een te gekke bereiding van burrata met flinterdun gesneden spinazie en walnoten. Een perfecte combinatie. Alex-Haupt-Hoofdstad-Brasserie-AmsterdamNieuwsgierig geworden naar alle andere gerechten? Check dan hier het volledige menu.

Dit weekend geen tijd meer om te gaan? Niet getreurd. De volgende editie van Alex Invites vindt weer over twee maanden plaats dus hou de site van Hoofdstad Brasserie in de gaten om te zien wie de volgende gast chef is. Bij zijn is meemaken! Alex Invites - Hoofdstad Brasserie Amsterdam

Hotel de L’Europe

Hoofdstad Brasserie

Nieuwe Doelenstraat 2-14

Amsterdam

Lees ook de reviews over MOS Amsterdam en Envy in Amsterdam.