9 x Dingen die je wil doen als je in Singapore bent

9 x Dingen die je wil doen als je in Singapore bent

Singapore is een super leuke stad die je heel goed kunt combineren met een reis naar een andere bestemming in Azië. Deze stad is fijn omdat het veel Westers comfort biedt maar ook veel leuke authentieke elementen heeft. Op culinair gebied is er veel diversiteit. In een paar dagen heb je de stad wel gezien maar hij is zeker een bezoekje waard. Dit zijn de leukste dingen die je wil doen:

 1. Raffles hotel – Het meest iconische pand van de stad en vernoemd naar de oprichter van de stad. De Britt Raffles. Dit koloniale pand wordt momenteel verbouwd maar is straks echt een must om hier te gaan kijken. De beroemde cocktail Singapore Sling komt hier vandaan dus dit is het drankje dat je besteld in de prachtige binnentuin van het hotel.
 2. Marina Bay Sands – Sinds de opening een paar jaar geleden het boegbeeld geworden van Singapore. Als je hier overnacht heb je ook toegang tot het luxe zwembad bovenop het dak. Heel tof! Op dit dak kun je overigens ook gewoon een cocktail drinken gaan drinken. Vanaf deze rooftop heb je een prachtig uitzicht over de skyline van de stad. 9 x Dingen die je wil doen als je in Singapore bent
 3. Fullerton hotel – Dit pand was vroeger het oude postkantoor en nog zo’n koloniale icoon. Ze hebben ook een nieuw luxe hotel met uitzicht op Marina Bay Sands. Het is leuk om hier even rond te lopen en te lunchen of borrelen bij PS of een van de naastgelegen terrasjes.
 4. Lau Pa Sat – Ook wel de saté street genoemd. Hier wordt de weg s’avonds afgezet en serveren de verschillende stalletjes de lekkerste sateetjes. Het is vrij simpel maar heel erg gezellig en het eten is allemaal heel lekker.

  9 x Dingen die je wil doen als je in Singapore bent
  Lau Pa Sat
 5. Burnt ends – Dit is momenteel een van de populairste (luxe) restaurants van Singapore. Je zit hier casual aan de bar met zicht op de open keuken waar je de chefs typische Australische BBQ-gerechten ziet grillen. Reserveer wel tijdig je tafel als je hier wil eten.
 6. Employees Only – Al jaren mogen ze zich rekenen tot de 50 beste cocktailbars van de wereld. Een prachtige bar met geweldige cocktails.
 7. China Town – De naam zegt het al. De Chinese wijk waar je bij de vele stalletjes kunt shoppen en eten. Leuk om doorheen te lopen. Je vindt in deze wijk ook het goedkoopste Michelinsterrestaurant ter wereld: Hawker Chan. Hun signature dish is chicken & rice voor slechts $3.80. Bij de originele streetfoodstal aan de overkant van de straat is hij zelfs maar $2.00. We hebben hem getest en de gelakte kip is inderdaad wel erg lekker.

  9 x Dingen die je wil doen als je in Singapore bent
  Hawker Chan
 8. Orchard Road – de Singaporeanen houden van shoppen dus aan winkels en shoppingmalls geen gebrek. De leukste winkelstraat is Orchard Road en Marina Bay Sands de leukste mall.
 9. Haji Lane en Arab street – Net als China town en Little India een leuke en kleurrijke wijk om doorheen te lopen. Bij Haji Lane vind je wat leuke winkeltjes en lunchzaakjes.

Nog meer reisinspiratie opdoen? Lees dan: Hotels in Puglia, restaurants in Malaga of Barcelona of check de leukste stranden en beach clubs op Ibiza. 

9 x Dingen die je wil doen als je in Singapore bent
Lau Pa Sat
Food stal – Hawker Chan