De leukste stranden en beachclubs op Ibiza

Ibiza

Op Ibiza heb je mega veel stranden en mooie baaitjes. Als je deze zomer naar dit eiland gaat dan wil je ongetwijfeld meerdere strandjes bezoeken. Er zijn er zo veel dus veel te leuk om er een paar te ontdekken. Dit zijn wat ons betreft de leukste stranden en beachclubs op Ibiza.

1. Es Cavallet: Een van de eerste strandjes waar ik ooit kwam op Ibiza en ga er iedere keer weer terug. Deze blijft favoriet. Het strand is fijn en relaxed maar het grootste voordeel is dat je hier kunt lunchen bij El Chiriguito. Echt een begrip op het eiland. Een heerlijk restaurant waar je uitgebreid en heel goed kunt lunchen. In het naastgelegen Dune boutique koop je de leukste dames beachware en accessoires. Wel goed om te weten is dat er naast dit strandje een naaktstrand is dus er loopt wel eens iemand net ver te ver door naar het volgende strand…just so you know…

De leukste stranden en beachclubs op Ibiza
Cala Jondal

2. Cala Jondal: Dit is een van de bekendste en populairste strandjes. Dat komt mede door het succes van Beachclub Tropicana. Het eten is er goed, je zit er gezellig en je kunt hier heel veel mooie mensen kijken. Voor de kust dobberen hier vaak bootjes dus genoeg levendigheid. Je kunt hier tot de zon onder gaat heerlijk zitten. Fijn flesje wijn erbij en niets meer aan doen!

3. Cala D’hort: Dit is een heel relaxed strandje, niet te druk en hier heb je heel mooi uitzicht op Es Vedra. Op dit strandjes zijn aardig wat strandbedjes te huur maar dan met je wel een beetje op tijd zijn, of net geluk hebben. Lunchen doe je hier bij Restaurante Es Boldado.

4. Cala Bassa: Dit is een heel mooi strandje. Het is hier lekker breed met een mooie omgeving door de vele bomen en rotsen eromheen. In het hoogseizoen kan het hier wel erg druk worden dus dan verliest het een beetje zijn charme. Ontwijk je die superdrukke weken dan is dit een top plek. Cala Bassa Beach Club is hier overigens the place to be voor lunch en de borrel.

5. Las Salinas: Het bekendste strand van het Zuidelijke gedeelte van het eiland. Hier is het dan ook altijd levendig. Het strand is hier heel breed dus je vindt hier altijd wel een plekje. Al kan het hier in het hoogseizoen wel erg druk worden. Kwestie van op tijd gaan dus. Lunchen en vooral borrelen doe je bij de gezellige en een van de bekendste beachclubs op Ibiza de Jockey Club of Sa Trinxa. Hier blijft het tot vrij laat nog erg gezellig.

De leukste stranden en beachclubs op Ibiza
Las Salinas

6. Cala Vadella: Met een geweldig mooi uitzicht is dit een van de mooiste baaitjes. Ingesloten door de rotsen en de pijnbomen heb je hier een fijn plekje. Het strand is heerlijk breed dus je ligt hier niet zo dicht op elkaar als bij sommige andere strandjes.

7. Cala Xarraca: In het noorden vind je dit kleine zandstrandje wat helemaal omgeven wordt door rotsen. Hier is het doorgaans lekker rustig. De stranden in het Zuiden zijn erg druk en toeristisch maar in het Noorden is het allemaal wat relaxter en kom je meer tot rust. De strandtent hier heeft hele lekkere visgerechten, en hier lunch je dus echt op zijn Spaans.

Wil je eens een andere bestemming dan Ibiza? Check dan eens Puglia in Italie als volgens bestemming. Ook daar heb je de prachtigste baaitjes en een azuurblauwe zee.

Voor de beste beach clubs van Marbella check je dit lijstje.

Check voor meer zomerse tips mijn nieuwe boek Aan de Kust. Hierin staan meer dan 200 adressen om aan de Nederlandse kust te overnachten, eten, drinken en leuke dingen te doen. Je bestelt het boek bij Bol.com.

De leukste strandtenten aan de Nederlandse kust