Fijne hotels voor een culinaire staycation in Nederland

Fijne hotels voor een culinaire staycation in Nederland

Eerder schreven we al een artikel over een culinaire staycation in Amsterdam. Maar dat kan natuurlijk ook buiten de stad. Nederland is prachtig en veelzijdig, en klein dat het is, heb je altijd een fijn vakantieadres om de hoek. Wij zetten een aantal culinaire adresjes voor je op een rijtje waar jij gegarandeerd een heerlijke culication hebt!

Culinaire Zeeuwse Parels by Eleanor

In hotel Eleanor verblijf je in één van de veertien luxe suites. Het hotel ligt in de binnenstad van Middelburg en is gevestigd in een pand uit 1752. Een mix van authenticiteit en eigentijdse producten kenmerken het design, met kleurrijke prints en mooie stoffen.

De keuken staat onder leiding van Xavier Aelterman die laat zien wat Zeeland te bieden heeft aan mooie, smaakvolle producten. Met gebruik van een Josper grill worden heerlijke vlees, vis en vega gerechten bereid. Uiteraard met een mooi assortiment aan wijnen om het mee te combineren.

Van 1 tot 17 december introduceert Eleanor ‘Zeeuwse Parels’, waarbij vijf chefs elkaar afwisselen om de hotelgasten culinair te verwennen. O.a. De Kromme Watergang en Meliefste maken onderdeel uit van een te gekke line-up van restaurants. Bekijk voor het actuele aanbod de website. Als dit geen culinair staycation is dan weten wij het ook niet.

Fijne hotels voor een culinaire staycation in Nederland
Flicka

Flicka

Bij Flicka in Kerkdriel draait alles om aandacht. Niet alleen voor de gasten, maar ook voor elkaar, de gerechten en de wijnen. Thomas van Santvoort verwerkelijkte zijn droom door Flicka te openen en is inmiddels al twee jaar op rij bekroond met een Michelinster. En waar Thomas zorgt voor kwaliteit in de keuken, zorgt zijn partner Merlijn daarvoor als gastvrouw. De suites en het restaurant zijn door Merlijn ingericht, wat voor de ‘Flicka ervaring’ zorgt.

De twee luxe suites plus een zeven gangen diner bedragen 200,- per gast. Voor de reguliere suites betaal je, inclusief zeven gangen diner 165,-. En voor 20,- per persoon heb je er ook nog een heerlijk ontbijt bij.

Fijne hotels voor een culinaire staycation in Nederland
De Holtweijde

De Holtweijde

Voor de ultieme get-a-way, zit je bij Landgoed Holtweijde goed. Hier kom je tot rust op het mooie Twentse landschap, ontspan je in het health & wellness center en geniet je van een culinair diner. Je kunt hier één van de vele mooie suites boeken en kiezen voor een vitaal, gastronomisch of compleet Holtweijde arrangement.

In restaurant ’t Spieck, bekroond met een BIB-gourmande, geniet je van culinaire hoogstandjes. Daarnaast kun je bij Holtweijde terecht voor ontbijt, brunch, lunch, high wine én high tea. Hoef je dus lekker nergens over na te denken!

Restaurant Latour in Huis ter Duin
Huis ter Duin

Grand Hotel Huis ter Duin

Gelegen op de hoogste duin in Noordwijk vindt je dit luxe vijf sterren hotel. De perfecte locatie om je even onder te dompelen in luxe én om lekker uit te waaien. Het hotel beschikt over mooie kamers, suites en penthouses die elegant en met oog voor comfort zijn ingericht. Én ze hebben allemaal een goed uitzicht.

Na een goede strandwandeling of een bezoekje aan de spa, dineer je in Restaurant Latour. Bekroond met een Michelinster onder leiding van Marcel van Lier. Maître sommelier en Meestergastheer Stan Kerckhoffs zorgt daarbij voor prachtige wijnen. Zo zorgen zij samen voor een onvergetelijke ervaring.

Leonardo Boutique Museumhotel X Jacobsz

Jacobsz is een van onze favoriete restaurants in Amsterdam. Zij slaan nu de handen ineen met Leonardo Boutique Museumhotel aan de PC. Je overnacht in een van de stijlvolle kamers van dit kleine hotel en de mannen van Jacobsz zorgen voor een heerlijk 4-gangenmenu. Culication here we come!

Fijne hotels voor een culinaire staycation in Nederland
Strandhotel

Strandhotel 

Aan een ander strand, in Cadzand-Bad, ligt Strandhotel. Een stijlvol, warm en gastvrij hotel met een indrukwekkend uitzicht over de weide stranden. Je kunt hier genieten van de prachtige omgeving op het strand of in het duingebied. Maar ook binnen het hotel kun je ontspannen in de spa.

Strand Hotel huist ook de restaurantconcepten Pure C en Blueness, door Michelin sterrenchef Sergio Herman. In beide restaurants kun je verschillende arrangementen reserveren waarmee je gegarandeerd een culinaire ervaring rijker bent.

Tot en met 11 februari 2021 kun je gebruik maken van de Winterspecial, waarbij je de derde nacht cadeau krijgt. Ook bieden ze tijdens kerst en oud en nieuw speciale arrangementen aan. Check daarvoor vooral even de website.

Staycation. 7 x vakantie in eigen land
De Loohoeve

De Loohoeve

In restaurant hotel De Loohoeve draait het primair om de culinaire ervaring. Marleen en Jeroen Brouwer startten in 2014 in deze mooie boerderij De Loohoeve om gasten te verwennen met gerechten op topniveau. Zowel Jeroen als Marleen hebben internationale ervaring in sterrenrestaurants en hebben dan ook al diverse prijzen in ontvangst mogen nemen.

Tot en met 20 december boek je al een arrangement vanaf 150,- p.p. inclusief overnachting, zes gangen diner van de chef en ontbijt op de kamer. Culication all the way!

Voor een culinaire staycation in Amsterdam check je deze tips.

Fijne hotels voor een culinaire staycation in Nederland
Kasteeltje Hattem

Kasteeltje Hattem

In het Roermondse stadspark ligt Kasteeltje Hattem. Het kleinste kasteeltje in Nederland dat in 2004 is gerenoveerd en is omgetoverd tot een luxe hotel en restaurant. Het mag dan het kleinste kasteeltje zijn, maar aan ruimte geen gebrek. De acht luxe suites zijn namelijk gevestigd in het voormalige koetshuis en zijn ruim opgezet en eigentijds gestyled.

Het restaurant is elegant ingericht. De hoge ramen, koetslantaarns aan het hoge plafond en het kaarslicht zorgen voor een bijzondere sfeer. De keuken is Frans georiënteerd met een mediterrane twist, waarbij gebruik wordt gemaakt van seizoensgebonden producten. Het menu wisselt dan ook iedere twee maanden.

Nu een beetje koud, maar zomers kun je hier genieten op het riante terras, omringt door eeuwenoude bomen!

Fijne hotels voor een culinaire staycation in Nederland
Merlet

Merlet

In het rustieke Schoorl, met uitzicht op de duinrand, ligt Merlet. Een hotel restaurant waar je terecht kunt voor ‘een unieke beleving van gastronomie’, zoals ze het zelf mooi zeggen. Ze hebben een breed assortiment aan arrangementen, zoals ‘Culinair’, ‘Lazy Sunday’, en ‘Kennismaking’. Je kunt overnachten in een standaard, of royale kamer. Maar als je het écht bijzonder wilt maken, kies je voor een themasuite. Zo is er bijvoorbeeld de ‘Bossuite’, of de ‘Koninklijke suite’!

De open keuken van Merlet staat in de omgeving bekend. En dat is niet gek. Zo zijn ze dit jaar voor de 22e(!) keer bekroond met een Michelinster! Dineren doe je hier dus in stijl. Niet alleen door het geweldige uitzicht op het duingebied van Schoorl, maar vooral door het verfijnde, samengestelde menu dat Jonathan Zandbergen en Stefan Wierda op tafel zetten.

Fijne hotels voor een culinaire staycation in Nederland
Central Park

Central Park Voorburg

Gevestigd in het park Vreugd en Rust in Voorburg, vind je Central Park. Een rijksmonument dat gerestyled is tot een boutique hotel en restaurant. De natuurlijke kleuren en materialen zorgen voor de rustige uitstraling, die passen bij het gebouw en het park. De suites en kamers zijn voorzien van alle gemakken, een mooie badkamer en uitzicht op het park.

Tim Bood leidt de keuken van Central Park en zorgt voor een kleurrijk, divers menu wat voor ieder wat wils heeft. Daarnaast bestaat de wijnkaart uit meer dan 750 wijnen waarbij de sommelier je natuurlijk graag adviseert.

Fijne hotels voor een culinaire staycation in Nederland
Hotel Finch

Hotel Finch x The LemonTree
Finch is een fijn hotel in het hartje van Deventer. Echt een plek om naartoe te gaan onder het mom van ‘vakantie in eigen land’. Deventer is namelijk erg mooi om een paar dagen rond te slenteren. Verdwaal door de kronkelende straatjes, loop de leuke boetiekjes binnen, bezoek het More museum of de mooie natuur vlakbij! Kortom, er is voor iedereen wel wat te doen.

Tijdens de lockdown hebben hotel Finch en restaurant The Lemon Tree de handen ineengeslagen. Zo geniet je nu tijdens je verblijf van de heerlijke smaken uit Kopenhagen tijdens een fine dining experience, gewoon in het hotel!

In het feestseizoen is Deventer extra gezellig en een echte kerststad. Finch biedt dan ook speciale arrangementen aan in deze periode. Neem vooral even een kijkje op de website!

The Nox

The Nox 

Hemel & Aarde is het nieuwste restaurant van The Nox in Utrecht met Chef Vito Reekers aan het roer. De spiksplinternieuwe kamers zijn geinspireerd op de  maancyclus en hebben namen als Cresent Moon en New Moon. Op de kamer krijg je een lekker 4-gangenmenu geserveerd en ook in de ochtend krijg je je ontbijtje via roomservice.

Op 13 december staat gastchef Jonathan Zandbergen (Merlet*) samen met Vito in de keuken. Voor alle hotelgasten hebben ze een prachtig 8-gangenmenu in petto. Reserveren kan via deze link.