Restaurant Latour in Huis ter Duin

Restaurant Latour in Huis ter Duin

Huis ter Duin in Noordwijk is een van de bekendste hotels van Nederland. Het Iconische hotel ligt direct aan het strand en heeft daarmee de perfecte ligging. Ideaal voor een vakantie in eigen land. Het familiehotel heeft een flinke dosis grandeur. Deze is voelbaar zodra je de lobby in loopt met als eyecatcher de enorme klassieke trap. Het chique 5 sterrenhotel heeft een rijke historie en mocht de afgelopen tientallen jaren vele beroemdheden verwelkomen. Ondanks deze status is het een plek waar je je snel thuis voelt.

Op het ruime terras drink je een kopje koffie of een aperitief. Voor die echte zomerse beach vibe ben je bij Breakers Beach House aan het juiste adres. En wil je echt uitpakken met een intiem diner dan is Latour het restaurant in Huis ter Duin waar je een tafeltje reserveert.

Restaurant Latour in Huis ter Duin

Dineren in restaurant Latour

Restaurant Latour is sinds 2005 bekroond met 1 Michelinster. Chef Marcel van Lier en Maître – Sommelier Stan Kerckhoffs zorgen als duo al vele jaren voor een gastronomische ervaring. De keuken is Frans georiënteerd en je mag bij Latour dan ook een menu verwachten met een klassieke inslag.

Restaurant Latour in Huis ter Duin

We starten ons diner met het signatuurgerecht van de chef. Een oester met lychee, hibiscus en parels van gember. Een hele verrassende en aangename combinatie door de frisheid van lychee met het zilte van de oester. Hierbij wordt een hele lekkere mousserende wijn geschonken van het Engelse huis Nyetimber. Een interessante keuze. In het Engelse West Sussex vind je kalkrijke grond zoals in de Champagne. Door dezelfde druivenrassen te gebruiken als in die streek krijg je een eindresultaat dat behoorlijk in de buurt komt van de echte champagne. Deze blend van chardonnay, pinot noir en pinot meunier is dan ook een goede begeleider van het gerecht.

We vervolgen met een zomers voorgerecht van gebrande zeebaars met gerookte paling, prei, shiso en ponzu. Ook een goed gerecht. Hierbij schenkt sommelier Stan een glas Silvaner van Volkacher Kirchberg. Deze wijn is een beetje kruidig, heeft fijne zuren en rijp fruit.

Ons favoriete gerecht van de avond is de schol met langoustine, boemboe bali, citroengras en kaffir lime. Een échte smaaksensatie. Heerlijk! Ook de gekozen wijn is erg goed. Als je voor een klassieke combinatie gaat zou je een chenin blanc uit de Vouvray kunnen schenken. Maar we krijgen weer een verrassende keuze. Namelijk Furmint uit het gebied Tokaji in Hongarije. Een vrij onbekende druif. En eigenlijk is ook Tokaji in de vergetelheid geraakt. Vroeger behoorde de wijnen uit Tokaji tot de top van Europa. Maar wie weet zijn ze aan een opmars bezig. Deze wijn van het huis Füleky is in ieder geval heel erg goed.

Restaurant Latour in Huis ter Duin

Overnachting Huis ter Duin

Na een uitgebreid diner bij Latour is het natuurlijk maar wat fijn om niet meer naar huis te hoeven rijden en linea recta naar je kamer te lopen. De luxe kamers zijn super comfortabel ingericht. Voor een verblijf bij Huis ter Duin raad ik je wel aan om een kamer te boeken met zeezicht. Want voor een klein supplement heb je een kamer met een fantastisch uitzicht over het terras van het hotel en natuurlijk de zee. Dat is toch echt extra lekker wakker worden.

Restaurant Latour in Huis ter Duin

Grand hotel Huis ter Duin

Kon. Astrid Boulevard 5

2202 BK Noordwijk

Lees ook over seafood restaurant Salt in Noordwijk, de leukste strandtenten in Noordwijk, of tips voor een staycation.