Recept: gerookte paddenstoelen taco’s met poblano crema, queso fresco van restaurant Celia

Gerookte paddenstoelen taco’s met poblano crema, queso fresco van restaurant Celia

Restaurant Celia van Hotel Kimtpon De Wittstaat in Amsterdam haalt haar inspiratie uit de Amerikaanse keuken. Invloeden uit Californië voeren de boventoon maar ook Mexicaanse gerechten in een modern jasje. Een van de gerechten die de chef graag met ons deelt is de gerookte paddenstoelen taco’s met poblano crema, queso fresco. Deze maak je gemakkelijk zelf thuis met het volgende recept.

Ingrediënten:

2 blauwe mais tortilla’s

250g paddenstoelenmix

Poblano crema (zie recept hieronder)

Geroosterde tomatenspread (zie recept hieronder)

10 korianderblaadjes

70g witte kaas

1 limoen

1 rode ui

Geroosterde tomatenspread:

100 gr tomaat

40 gr witte ui

5 gr jalapeño

6 korianderblaadjes

1 teentje knoflook

Verwarm de oven voor op 200C. Snijd de rode ui in kwarten en leg dit samen met de jalapeño en tomaten in de voorverwarmde oven totdat alles licht geroosterd is. Mix de ingrediënten samen met de koriander in een blender tot een egale spread.

Poblano crema:

300 gr poblano pepers

10 gr jalapeño

20 gr sour cream

Verwarm de oven voor op 200C. Rooster de poblano pepers in de oven tot ze licht geroosterd zijn en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Verwijder de zaden en schil van de pepers en mix de pepers samen met de sour cream tot een egale crème.

Bereidingswijze taco’s:

Snijd de rode ui in stukjes en verwarm met een klein beetje olijfolie in een koekenpan. Voeg de paddenstoelen toe en breng op smaak met peper en zout tot het licht geroosterd is. Haal de paddenstoelen vervolgens uit de pan en verwarm de blauwe maïs tortillas aan beide kanten voor 30 seconden in de pan.

Leg de tortillas naast elkaar op een groot bord en verdeel de tomatenpasta in het midden van de tortilla in een cirkel. Voeg de warme paddenstoelen toe met toefjes van de poblano crema, crumbled queso fresco en garneer met koriander en limoenparten. Knijp de limoen naar smaak over de tortilla. Enjoy!

Lees ook over andere recepten: Tarbot op Baskische wijze – Freek van Noortwijk, Ravioli van Bresse kip van Erik van Loo of de tartaar van Erik van Loo.