The Monument in Den Haag

The Monument in Den Haag

The Monument in Den Haag is hét nieuwe boutique hotel in het centrum van de hofstad. Het rijksmonument aan de Prinsegracht is omgetoverd tot een klein hotel met een aantal kamers en een mooi appartement.

De authentieke elementen van het monumentale pand zijn uiteraard bewaard gebleven. De hoge plafonds met ornamenten en originele deuren geven de verschillende vertrekken karakter. De eigenaren houden daarnaast wel van een funky interieur en matchen de klassieke details met uitgesproken en kleurrijke elementen. Zoals ze het zelf zeggen, The Monument heeft geen dertien in dozijn kamers. En dat kan ik na mijn bezoek beamen.

The Monument in Den Haag

Zo hebben ze bijvoorbeeld de Jungle suite. Hier begeef je je in een soort van privé regenwoud. In deze urban jungle ontwaak je tussen het groen. Zelfs in de douche waan je je in tropische sferen, waar je o.a. wordt omringd door tegels met een botanische print.

The Monument in Den Haag
Jungle room

Ik mocht in de 1st Floor Apartment verblijven. Dit appartement is 72m2, heeft een woonkamer met keuken en via de en suite deuren kom je in de slaapkamer. Hier staat een tweepersoonsbed en 2 eenpersoonsbedden. Een indeling die goed past voor een gezin of een stel vrienden die het appartement in zijn geheel willen huren.

The Monument in Den Haag

Vanuit The Monument ben je in een mum van tijd in het winkelgebied van Den Haag of sta je op de Grote Markt. Voor de deur is het ook een komen en gaan van trams dus die verbinden je ook met andere delen van de stad en de kustlijn.

The Monument in Den Haag

De check-in doe je in het naastgelegen hostel King Kool. Dit jeugdhostel is van dezelfde eigenaren dus vandaar de gedeelde services. Voor meer informatie of het maken van een boeking ga je hier naar de website.

The Monument in Den Haag

The Monument Den Haag

Prinsegracht 53

2512 EX Den Haag

Check voor meer tips in Den Haag en de Nederlandse kust ook mijn nieuwe boek Aan de Kust.

De leukste strandtenten aan de Nederlandse kust

Lees ook: Lekker lunchen in Den Haag en dineren in Den Haag of de leukste strandtenten van Scheveningen.