Scala Foodbar & theater in Amsterdam

TapasTheater

Scala Foodbar & theater (voorheen TapasTheater), biedt een culturele avond uit, waarbij je niet alleen je diner zelf samenstelt, maar ook de voorstellingen die je bezoekt. Kies, mix en laat je verrassen!

Bij binnenkomst word je direct verwelkomt door het vriendelijke personeel, die je graag wegwijs maken in het concept en je meteen thuis laten voelen.

Scala is ontstaan vanuit de behoefte om meer mensen in contact te brengen met theater, op een laagdrempelige manier. Gedurende de avond kun je twee á drie voorstellingen bijwonen van twintig minuten. Ervoor, tussendoor en erna kun je gezellig dineren en borrelen met vers bereide hapjes en drankjes. ‘Tapas’ heeft hier dus een dubbele betekenis!


Het concept biedt een breed scale, dus voor ieder wat wils. Van toneel over maatschappelijke vraagstukken, tot singer/songwriters die de mogelijkheid krijgen hun podium te pakken. Veel opkomend talent heeft moeite met het vinden van een plek om te kunnen optreden en dit biedt hen een gratis podium. Zo delen zij mee in de winst van de kaartverkoop en heeft Scala een breed aanbod aan artiesten. Win-win dus! 
Het theaterdeel vindt plaats in het souterrain in intieme sfeer, waardoor je na afloop nog kunt napraten met de artiesten zelf.


Wij kozen ervoor om tussen de voorstellingen door iets te eten. En ook dit gaat op een creatieve manier! Zo zijn er gerechtjes aan de bar te bestellen, maar je kunt ook munten krijgen en de gerechten naar keuze uit de muur trekken! Bij scale staat namelijk een echte automatiek die helemaal bijdraagt aan de sfeer. Wij kozen een heerlijke borrelplank met vers brood van Menno, hummus van de Souk en ander lekkers. Daarnaast aten we gevulde paprika en vega rendang van jackfruit. 

TapasTheater
Scala Foodbar & Theater


Dus ben je in voor een gezellige, artistieke avond uit? Dan zit je bij Scala zeker goed! Overigens kun je hier ook terecht met groepen of voor een creatief bedrijfsuitje. Scala Foodbar & theater is van woensdag tot en met zondag geopend en je kunt makkelijk kaarten kopen via de site. Je vindt de nieuwe locatie aan Van Hallstraat 286 in Amsterdam West.

Lees ook: Spaghetteria Caffè, De leukste terrassen in Amsterdam, Aan de Kust. Hét boek voor vakantie aan de Nederlandse kust