Staycation in Rotterdam: slapen bij Room Mate Bruno

Staycation in Rotterdam: slapen bij Room Mate Bruno

Onderweg naar Hotel Room Mate Bruno in Rotterdam passeren we de iconische Erasmusbrug en het Luxortheater. Dit gedeelte van Rotterdam doet een beetje on-Hollands aan. Door de vele wolkenkrabbers en het voormalige havengebied wordt deze wijk ook wel het Manhattan aan de Maas genoemd. Hotel Room Mate Bruno bevindt zich in Pakhuismeesteren, een voormalig theepakhuis van de Nederlandse Oost-Indische Compagnie. Een gebouw met historie dat naast het designhotel ook plaats maakt voor de Foodhallen Rotterdam. 

Onze kamer bevindt zich op de 3e etage van het hotel en heeft een paars interieur (mijn favo kleur) met uitzicht op de Maas. Het hotel heeft maar liefst 217 kamers met ieder zijn eigen details uit het koloniale verleden. Naast een heerlijk kingsize bed heeft de kamer ook een kingsize badkamer met zowel bad als regendouche. Ook fijn; het toilet bevindt zich in een aparte ruimte van de badkamer. Het balkon dat aan de kamer grenst heeft avondzon dus je kan hier voordat je ergens een hapje gaat eten nog even lekker genieten van het mooie uitzicht en de laatste zonnestralen. Ja, van dit plekje krijg je echt wel een vakantiegevoel. 

Rotterdam is een moderne en dynamische plek waar van alles gebeurt. Kunst en cultuur staat hoog in het vaandel maar culinair hebben zij zich net zo goed op de kaart weten te zetten. Wij hebben onze favoriete restaurants in Rotterdam op een rijtje gezet. Neem je de zon mee op staycation? Pak dan een van deze fijne terrassen. Maar vergeet vooral niet de wijk rondom Room Mate Bruno te verkennen. Je vindt hier een mix van historische overblijfselen en gemoderniseerde gebouwen die ontworpen zijn door gerenommeerde architecten. 

Lees ook over: Staycation. 7x vakantie in eigen land, de beste ijssalons van Rotterdam of de beste sushi van Rotterdam