Peter Gast opent dit najaar eerste speak-easy restaurant Graphite

Peter Gast opent dit najaar eerste speak-easy Restaurant Graphite

Peter Gast opent dit najaar speak-easy restaurant Graphite in Amsterdam. Al jaren is Peter een bekende persoonlijkheid binnen het Nederlands Culinaire circuit. Met zijn restaurant ’t Schulten Hues verwierf hij meerdere unieke mijlpalen, waaronder een Michelinster en werd hij gewaardeerd met 17 punten door GaultMillau. Na 16 jaar vond hij het de hoogste tijd voor iets anders. Vandaar dat hij met pijn in zijn hart per juli zijn restaurant in het Zutphense heeft gesloten en de stoute schoenen heeft aangetrokken.

Zijn eerste kennismaking met het Amsterdamse culinaire front, vond plaats bij het American Hotel op het Leidseplein. Maar eerlijk is eerlijk, dit is niet echt een concept waarbij Peter zijn expertise kan uitdragen.
Het verrast ons dan ook niet dat hij na een kleine zijstap nu komt met zijn eigen concept. En wat voor één. Nieuw, onderscheidend, niet eerder gedaan: een speak-easy restaurant. De inspiratie voor dit unieke concept neemt ons mee terug naar de jaren twintig, naar de Amerikaanse drooglegging. Een tijd waarin illegale bars en restaurants hoogtij vierde.

Net als de verboden foodtempels uit de jaren twintig is er voor Graphite gekozen voor unieke locatie.
Midden in het Amsterdamse rumoer en gezelligheid van mensen, fietsers en trams maar achter de façade van een oude diamantslijperij. Ook het menu zal naar verwachting een nieuwe dimensie meebrengen aan het Amsterdamse culinaire front. Zelf omschrijft Peter Gast als een blank canvas waarbij elke gang een nieuwe passage uit een spannend jongensboek vormt met een verrassende plottwist.

Graphite zal dit najaar openen voor diner van dinsdag tot en met zaterdag en in het weekend wordt het aangevuld met een lunch service. Met maximaal 20 gasten wordt het genieten van karakteristieke lichte smaken, groentesappen en kruiden. Allen afkomstig uit Nederland.

Net als tijdens de drooglegging laat Peter Gast de duur van deze nieuwe “Guilty Pleasure” over aan de gast. Of je nu snel wat gerechten wilt eten of een avondvullend programma met 20 gerechtjes. Het is aan jou. Genoeg voer om over na te denken en om naar uit te kijken!

De eerste reserveringen kunnen inmiddels gemaakt worden via de website. De locatie van dit veelbelovende restaurant blijft echter nog even geheim.

Lees in deze categorie ook: Bord’Eau, 212 en MOS.