Culinaire held achter Librije’s zusje Amsterdam, Sidney Schutte, opent Café Cliché

Culinaire held achter Librije’s zusje Amsterdam, Sidney Schutte, opent Café Cliché

Met passende slogan “Home is waar de Hert is” vallen ondernemers Sidney Schutte en zijn compagnon Marco Doelman direct met de deur in huis. Café Cliché wordt een toegankelijke brasserie voor 120 gasten per servies waar gewoon gekookt wordt zoals we thuis doen.

Nou ja, niet helemaal dan. Aan het roer in de keuken staat chef-kok David Baxter. Bekend van La Rive en restaurant Madam in de A’dam toren. En op de kaart prijken “gewoon” lekkere gerechten die we thuis ook zouden maken, maar dan bereidt door een top chef; met aandacht en kwalitatieve producten.
Met Café Cliché biedt Sidney Schutte het beste excuus aan Amsterdammers om zelf niet te hoeven koken. Echt aan alles is gedacht. Naast een inspirerend interieur van de hand van Kingkongs is er een heuse speelkamer voor de kids. Het pand waar eerder restaurant Bijvangst in zat heeft een gezellige huiselijke sfeer gekregen, kortom geen excuus meer om thuis te blijven plakken.

Culinaire held achter Librije’s zusje Amsterdam, Sidney Schutte, opent Café Cliché
Work in progress

Zelf zal Sidney Schutte achter de kachel blijven bij het Waldorf Astoria. Librije’s Zusje** is zijn culinaire en creatieve uitlaat klep. Toch geeft Sidney met de opening van Café Cliché ook een belangrijk signaal af. Lekker eten gaat niet om complexiteit of alleen fancy interieurs.
Het gaat om gerechten, in al hun eenvoud, die met liefde zijn bereid en met liefde worden gedeeld.

Per september zal er naast het diner (geopend van donderdag t/m maandag) op weekenddagen ook lunch worden geserveerd. Mooi initiatief! Een nieuwe plek waar de buurt samen kan komen. Waar familie en vrienden allen hun eigen plek hebben, ongeacht de samenstelling van het gezelschap. Zeker een aanrader om eens aan te sluiten aan de Middenweg!

Café Cliché
Middenweg 35

Amsterdam

Lees ook over: Bar Alt, Jacobsz of Afternoon tea bij Waldorf Astoria.