Escobar. Een stukje Zuid-Amerika midden in de Amsterdamse Pijp

Escobar. Een stukje Zuid-Amerika midden in de Amsterdamse Pijp

Escobar. Een naam die iedereen kent maar verschillende associaties oproept. In ieder geval die van Zuid-Amerikaanse sferen. En laat dat nou net zijn waar Escobar aan de Eerste Swelinckstraat in de Amsterdamse Pijp om draait.

Bij deze gastro-tapasbar komen de Zuid-Amerikaanse en de Spaanse keuken bij elkaar. Tapas met een Internationaal karakter. De alom bekende Spaanse Manchego kaas en patatas bravas staan uiteraard op de kaart. Die zijn altijd goed maar interessanter wordt het bij de Mexicaanse en Peruviaanse gerechten. Neem bijvoorbeeld de Crispy taco “el pastor”. Een krokante taco gevuld met zacht gegaard varkensvlees en ananas. Om je vingers bij op te eten zo lekker. Ook de geroosterde aubergine met tomaten crème en hazelnoot blijkt een aanrader. De aubergine is heerlijk zacht en gemarineerd met een beetje soya. Een originele en zeer smakelijke combinatie. Escobar. Een stukje Zuid-Amerika midden in de Amsterdamse PijpTerwijl de laatste marktkramen van de naastgelegen Albert Cuyp markt worden opgeruimd en binnen de salsalessen beginnen vervolgen we met de derde ronde tapas. We delen de chicken piri piri, deze is zacht gegaard in Himalaya zout waardoor hij licht roze keurt. Daarna is hij gemarineerd met een pittige piri piri marinade en op de BBQ met citroen gegrild. Als tegenhanger van deze spicyness nemen we de zomerse salade met perzik, little gem en hazelnoten. Wederom erg lekker! Escobar. Een stukje Zuid-Amerika midden in de Amsterdamse PijpOok voor een cocktail of glas zit je goed bij Escobar. Wat later op de avond wordt dit namelijk een gezellige borrellocatie. Met het vrolijke en kleurrijke interieur waan je je even in Latijns-Amerika. Een prima uitvalsbasis als je op zoek bent naar zomerse sferen.

Iedere woensdag organiseert Escobar Perfect Pinxtos. Hierbij kun je voor 2 Euro kleine Spaanse hapjes krijgen aan de bar. Rond 21.00 start de salsa avond die wordt verzorgd door de profs van Swing Latino Amsterdam.

ESCOBAR

Eerste Sweelinckstraat 10

Amsterdam

Lees ook: Bar Altdineren in de avondzon of de leukste restaurants in Westerpark.