Champagne Deutz voor de feestdagen

Champagne Deutz voor de feestdagen

Champagne, we love it! Met de feestdagen in aantocht is dit hét moment om een paar mooie flessen te kopen, en misschien zelfs wat nieuws te ontdekken. Eerlijk is eerlijk, een beetje extra uitpakken mag dit jaar wel. De champagnes van het prestigieuze Champagne Deutz zijn dan ook een goed idee.

Het champagnehuis is in 1838 opgericht in het Franse Aÿ, net buiten Reims en Epernay. Champagne Deutz is één van de oudste leden van het exclusieve Syndicat des Grandes Marques. De combinatie van eeuwenoude tradities en de hedendaagse technologie maakt dat het huis prachtige champagnes produceert, die toch nog betaalbaar zijn.

Champagne Deutz voor de feestdagen

De bekendste champagne is Deutz Brut ‘Classic’. Deze wordt gemaakt van alle drie de druivensoorten die voor champagne gebruikt mogen worden. Namelijk Chardonnay, Pinot noir en Pinot meunier. Hij is lekker fruitig en vol van smaak, met die kenmerkende hint van toast maar ook appel en peer. Top! De Classic is bij uitstek geschikt als feestelijk aperitief met wat lekkere bites. Maar je kunt hem natuurlijk ook heel erg goed serveren bij een gerecht met zalm, tarbot of kalkoen met een lichte saus.

Champagne Deutz voor de feestdagen

Deutz Rosé is niet alleen heel erg lekker op een warme zomerse dag. Ook tijdens de feestdagen is deze champagne uitstekend te combineren met de fijnste gerechten. Ik denk hierbij meteen aan heerlijk gegrilde coquilles. Maar ook steak tartaar, carpaccio of een salade met eendenborstfilet en frambozen zijn perfecte gerechten om deze champagne bij te serveren. Deutz Rosé heeft 48 maanden gerijpt en is hierdoor mooi vol met prachtige tonen van rood fruit.

Champagne Deutz voor de feestdagen

Voor liefhebbers van een tikkeltje zoete champagne is Demi-Sec een aanrader. Hij wordt vaak geschonken bij het dessert, maar hij past ook uitstekend bij een zoete afternoon tea. Zo maak je ook het thee moment extra feestelijk deze maand!

Ook bij een voorgerechtje met foie gras past deze zoetere champagne uitstekend. De Demi-Sec wordt gemaakt van Chardonnay en Pinot Noir en smaakt een beetje honingachtig gecombineerd met wit tropisch fruit.

Champagne Deutz voor de feestdagen

Giftbox champagne

Champagne is ook altijd erg leuk om cadeau te geven. Hiermee sla je eigenlijk nooit de plank mis. Bij De Bijenkorf verkopen ze online verschillende champagnes van Deutz in een luxe cadeauverpakking.

Wat dacht je van Deutz Brut Classic in geschenkdoos of een exclusieve Champagne Millésime Rosé? Voor wie echt indruk wil maken verkoopt De Bijenkorf ook een Jeroboam Champagne Amour de Deutz Millésimé in een luxe houten kist.

Champagne proeven bij Wijnbar Boelen

Bij de oudste wijnbar van Nederland, De Wijnbar op het Gerard Douplein in Amsterdam ben je aan het juiste adres voor een glas champagne. Eigenaar Martijn Boelen schenkt hier namelijk Deutz Brut Classic als zijn huischampagne en is hij per glas te bestellen.

Lees ook over de wijnen van Domaines Ott en Penfolds.