Vondel hotels opent Hotel Pontsteiger in de Amsterdamse Houthavens

De Amsterdamse Houthavens zijn booming! Dagelijks volgt het ene na de andere bericht in de media over nieuwe bedrijven, ondernemingen en horeca die zich in dit nieuwe prachtig ontwikkelde stukje Amsterdam willen vestigen. En nu dus ook Hotel Pontsteiger.

Want laten we eerlijk zijn. Wie wil dat nou niet? Dat magische uitzicht over het IJ?
Het is dan ook niet heel verbazend dat Arjan van de Hof, eigenaar van de Vondel Hotelgroep met trots verteld over de nieuwste aanwinst binnen de collectie.

Pontsteiger

In het prestigieuze 90 meter hoge ‘Pontsteiger’ gebouw aan de het IJ word einde van dit najaar naast luxeappartementen ook het nieuwe hotel en café van de Vondel collectie geopend.
Heel passend aan de locatie en bijna als eerbetoon aan dit nieuwe state-of-the-art gebouw word het nieuwe hotel “Pontsteiger” genoemd.

Een boetiek hotel pur sang. Het heeft slechts 25 kamers met een waanzinnig uitzicht over het IJ. Het kan haast niet anders dan dat dit de ultieme plek wordt voor een uitgebreid ontbijt op bed.  Daarnaast krijgt ook het bijbehorende Café de naam van het gebouw mee én een absolute bonus met een groot zonnig terras. Dit sprookje aan het IJ wordt afgemaakt met een aanlegsteiger voor een boot én 10 parkeerplekken.

Dit laatste is zeker een ultieme luxe voor een hotel in de binnenstad van Amsterdam. De entree is al even majestueus als het uitzicht, een royale pier van 30 meter breed, die begint bij de Tasmankade.
Al staat de collectie bekent om haar aanbod in comfortabele “short-stay” appartementen bieden zij met deze locatie toch echt een “Koninklijk leven voor heel even aan”. Kortom alle signalen voor dit nieuwe hotel staan op groen! Wij kunnen dan ook niet wachten het in levende lijve te bewonderen.

Vondelhotels

De ambitie van Arjan gaan echter verder. Naast zijn nieuwe pareltje aan het IJ openende hij in juli van dit jaar zijn eerste locatie buiten Amsterdam. Hotel Monastère en Café Louis zagen het levenslicht in Maastricht. Later dit jaar wordt ook de Amsterdamse collectie nog verder uitgebreid met op de Overtoom met Hotel van de Vijsel en Café Woodz en in de Rozenstraat met Hotel Mercier en Café Ons Huis. De komende jaren staan er nog projecten gepland op de Geldersekade en in Utrecht en Leiden.

Genoeg om ons op te verheugen dus!

Hotel Pontsteiger
Koivistokade 56

Amsterdam

Lees ook:  Lars Amsterdam in de Houthavens, de leukste restaurants in Westerpark of Franse restaurants in Amsterdam.