Lunchen op het terras van Vessel Kitchen & Bar in de Houthavens

Lunchen op het terras van Vessel Kitchen & Bar in de Houthavens

Restaurant Vessel Kitchen & Bar vind je in de nieuwe Houthavens in Amsterdam. Vessel maakt deel uit van hotel BOAT & CO dat aan het IJ op Revaeiland ligt.

Via de stylish lobby en restaurant loop je naar het terras van het restaurant. Hier wacht een aangename verrassing. Het ruime terras ademt een relaxte sfeer uit en je kijkt weids uit over het IJ. Helemaal top! Je vergeet in een klap de drukte van de stad en je bent er even helemaal uit. Plof aan de waterkant neer op een van de fijne loungebanken of neem een van de comfortabele rondje zitjes op de vlonder. We like!

Vessel is geopend sinds 1 juni en dus nog een beetje onontdekt. Maar het zal niet lang meer duren voordat menig Amsterdammer zijn weg vindt naar deze fijne plek. Maar aan reuring totaal geen gebrek. Het terras zit nagenoeg vol en aan de waterkant zijn vooral veel kinderen uit de buurt aan het spelen.

Lunchen op het terras van Vessel Kitchen & Bar in de Houthavens

Voor onze lunch kiezen we een aantal lekker gerechten van de kaart die chef-kok Ricardo van Ede heeft samengesteld. We proeven hummus le grand met falafel en puntpaprika en een sappig piepkuiken met een frisse couscous salade en harissa. Super smaakvol! Goed glas wijn erbij en je hebt hier een heerlijke lazy afternoon.

Lunchen op het terras van Vessel Kitchen & Bar in de Houthavens

We nemen nog wat desserts en proeven verschillende taartjes zoals de citroen merengue, pavlova met zomerfruit en (vegan) citroen/kokos. Qua presentatie winnen de pavlova en citroen/kokos maar qua smaak is de citroen merenguetaart de winnaar. En dat is niet voor niets een echte klassieker.

Lunchen op het terras van Vessel Kitchen & Bar in de Houthavens

Als je het mij vraagt verveelt het uitzicht over het IJ nooit. Met alle bootjes die voorbij varen is er altijd genoeg om naar te kijken dus maakt dit een terras waar je op elk moment van de dag lekker zit. Voor zwoele zomeravonden is Vessel een prima spot. Met een verkoelend briesje en genoeg schaduwplekken is het hier heerlijk toeven tijdens een tropische avond. Wil je liever in de zon zitten? Dan kun je dus beter overdag komen want dan schijnt hij de hele ochtend en middag op het terras. Opties genoeg dus. Voor een ontbijtje op het terras lijkt me dit overigens ook een lekker plekje dus die houden we in ons achterhoofd voor deze zomer.

Bonuspunten krijgt BOAT & CO trouwens nog voor de ondergrondse parkeergarage. Want bij een bezoek aan Vessel zijn de eerste 3 uur gratis. Ideaal.

BOAT & CO

Vessel Kitchen & Bar

Revaleiland 500

1014 ZG Amsterdam

Lees ook: terrassen in Amsterdam, lekker lunchen op het terras en restaurants in Westerpark.