Philippe Pacalet Chassagne-Montrachet

Philippe Pacalet Chassagne-Montrachet

Als je eens fantastische ambachtelijke wijn wil proeven dan zijn de wijnen van Philippe Pacalet een aanrader. Deze wijnmaker is in 2018 uitgeroepen tot “le négotiant de l’année”, oftewel wijnmaker van het jaar van Frankrijk. Dat word je natuurlijk niet zomaar.

De wijngaarden van Philippe Pacalet liggen in de Bourgogne. De bakermat van de wijnwereld. De mooiste en meest geroemde wijnen ter wereld komen hier vandaan.

Pacalet maakt pure en zuivere terroirwijnen waarbij hij de natuur zijn gang laat gaan maar de wijngaard natuurlijk niet aan haar lot overlaat. Hij begrijpt zijn wijngaarden goed en weet uitzonderlijk mooie wijnen te maken. Zijn wijnen zijn zonder overdrijven stuk voor stuk geweldig en van mijn favoriete witte wijnen is de Chassagne-Montrachet.

Philippe Pacalet Chassagne-Montrachet

Deze verfijnde en ambachtelijke witte wijn uit de Bourgogne is gemaakt van Chardonnay-druiven en heeft een rijpingsperiode van ongeveer 12 maanden in kleine Franse eikenhouten vaten. De wijn onthult een helder en mineraal profiel, waarbij het boeket opent met nuances van fruit, waaronder ananas, mango en citrusvruchten zoals limoen, en een romige textuur. Deze wijn biedt een subtiel evenwicht tussen mineraliteit en charme. Echt geweldig! Aan deze ambacht hangt natuurlijk wel een prijskaartje. Voor de wijnen van Pacalet moet je wel even flink in de buidel tasten, voor deze Chassagne-Montrachet moet je denken aan zo’n 65 Euro per fles. Je koopt Pacalet bij Chabrol Wines.

Philippe Pacalet