Wijnbar De Liefde

Wijnbar De Liefde

WIJNBAR DE LIEFDE IS MOMENTEEL GESLOTEN

Al jaren vind je De Liefde in het Bilderdijkpark als café-restaurant. Wist je al dat deze kleine zaak sinds een paar maanden is omgedoopt tot wijnbar De Liefde? Eigenaar Vincent vond het na 5 jaar namelijk wel tijd voor een beetje vernieuwing. Heel goed natuurlijk om met de ontwikkelingen mee te gaan in de Amsterdamse horeca want die gaan snel. Met zijn achtergrond als vinoloog en wijnimporteur was de keuze snel gemaakt. Vanaf april is er dus nog meer focus op wijn en food-wine pairing. Hoog tijd dus om deze nieuwe liefde eens te gaan ontdekken.

Wijnbar De LiefdeDe high wine die ze aanbieden bestaat uit 3, 4 of 5 wijnen met bijpassende bites. Een mooi concept wat jaren geleden al door The Dylan werd geïntroduceerd als alternatief voor de high tea die je in andere hotels tegen kwam. Een schot in de roos als je het mij vraagt want sindsdien zie je dat dit concept bij heel veel andere zaken ook wordt gevoerd.

In dit geval de perfecte manier om te ontdekken wat De Liefde in haar mars heeft. We hebben het ze niet gemakkelijk gemaakt door een aantal dieetwensen door te geven maar daar kan ze goed mee om en we krijgen beide andere gerechten en bijpassende wijnen. Ze hadden voor de gemakkelijke weg kunnen gaan maar dat doen ze niet. Pluspunten dus.

Je start met een mooie cava en een oester. De rest van het arrangement wisselt per keer, wij kregen bv een tomaat mozzarella tostada waar een Pecorino bij werd geschonken. Gevolgd door een hele mooie Malbec met een stukje entrecote en een fijne Albariño met een kleine pasta met garnalen. Maar ook een goede geitenkaas ravioli met een bijna honingachtige Soave. Onwijs lekker! De porties zijn goed dus na deze high wine ben je zeker voldaan.

Het zijn geen sommeliers die hier staan te werken maar ze weten wel ruim voldoende van de wijn om een goed uitleg te kunnen geven. Daar gaat het om. Je kunt deze high wine niet vergelijken met die van de eerdergenoemde The Dylan maar het is natuurlijk ook een andere prijsklasse. Als je voor 4 gangen gaat dan betaal je hiervoor 31,00. We vonden alle wijnen echt goed dus die prijs-kwaliteit verhouding is dik in orde en dus heel toegankelijk. In de zomer zit je hier overigens heerlijk op het zonnige terras. Dus een prima plek om uren door te brengen in het park.

Wijnbar De Liefde

Bilderdijkpark 1A

Amsterdam

PS. Wist je dat het kleine huisje waar De Liefde in gevestigd is vroeger het lijkhuisje was dat bij de kerk De Liefde hoorde? De kerk is er niet meer maar dit stukje van De Liefde is altijd blijven bestaan.

Ben je op zoek naar een andere wijnbar in Amsterdam? Check dan eens Winehouse SOMM in de Baarsjes.