Big Green Egg dining bij Van de Leur Den Haag

Op de hoek van de Prinsestraat, inmiddels wel het ‘horeca-walhalla’ van Den Haag te noemen, heeft voormalig restaurant Meatcave plaatsgemaakt voor Van de Leur. 

Waar de Meatcave 5 jaar lang uitsluitend vlees serveerde is er vanaf de heropening in juni voor gekozen om het concept aan te passen. Naast een nieuwe naam heeft het restaurant nu namelijk ook een breder aanbod en kun je je naast vlees laten verrassen met duurzame visgerechten en vegetarische opties. Allemaal bereid op de Big Green Egg barbecue.

Het grote glazen hoekpand van Van de Leur bestaat uit een bar- en restaurantgedeelte. Bij binnenkomst loop je allereerst de hippe cocktailbar Bricks Hooch & Brew binnen. Hier kun je terecht voor originele, creatieve cocktails. Op maat gemaakt door cocktailshaker Caco.

De naam Bricks slaat op de industriële sfeer van het pand, met een grote bakstenen muur. Want ondanks dat de kaart inmiddels een stuk toegankelijker is gemaakt voor een bredere doelgroep, zijn mannelijk en stoer nog steeds wel de key-woorden die naar binnenschieten wanneer je het interieur omschrijft. Met als stralende middelpunt de 3 grote Green Eggs, waar het hele concept op gebaseerd is.

Big Green Egg dining bij Van de Leur Den Haag

Na een heerlijke cocktail nemen we plaats aan een tafeltje langs de grote raampartij en laten we ons verrassen door de chef. Het concept bij Van de Leur is simpel. Je bestelt minimaal 3- en maximaal 7-gangen. Standaard krijg je daarbij een afwisseling van vlees- en visgerechten. Maar je kunt ook aangeven dat je vegetarische opties wilt, plantaardig zoals zij dit noemen.

De gerechten zijn qua portie tussengerechten, dus je moet wel een gezonde eetlust hebben voor het uitgebreide 7-gangenmenu. En daarnaast is qua drank ook van alles mogelijk. Zo kun je voor een bijpassend en flexibel bier- wijn- of cocktailarrangement kiezen bij de gerechten. Er wordt niet gewerkt met een vast menu en daarom is geen dag hetzelfde en kun je je dus elke keer opnieuw laten verrassen met een aantal gangen naar keuze.

Wij kregen tijdens ons bezoek als amuse een smakelijk gehaktballetje. Vervolgens werd er een lekker broodje op tafel gezet. En daarna volgde allerlei gerechten met vlees, vis en af en toe een plantaardige optie.

Big Green Egg dining bij Van de Leur Den Haag

We begonnen direct goed met als eerste gang een tartaar van zeebaars met Hollandaisesaus en edamame. Als vegetarische optie konden we genieten van geroosterde tomaatjes met Griekse yoghurt, knoflookbrood en chili flakes. Een lekker zomers en fris gerecht.

Daarna kregen we een echte topper! Spaans rund met zomergroenten en een romesco-sausje. Een boterzacht, perfect gegaard stuk vlees van de Big Green Egg en een zeer smakelijk gerecht.

Als derde gang werden queen mosselen geserveerd in een Bloody Mary saus. En als vegetarische optie gekonfijte en geroosterde peer, in dezelfde saus. Daarna volgde weer een vleesgerechtje. Buikspek, 24 uur op lage temperatuur sous vide gegaard in de Green Egg. Met tijm, chipotle en nectarine. Het vlees is door deze garing echt heel zacht en super smaakvol.

Big Green Egg dining bij Van de Leur Den Haag

De gerechten zijn om en om vlees en vis vanavond dus daarna konden we genieten van een stukje zwaardvis met jasmijnrijst, caponata en een sausje van kalamata olijven. Wat een heerlijke saus. Bij de vegetarische optie was de zwaardvisvervangen door geroosterde venkel.

Big Green Egg dining bij Van de Leur Den Haag

Daarna volgde het laatste vleesgerechtje. Pulled lamsnek met vijg en een geroosterde tortilla cracker. Ook dit gerecht was weer onwijs mals en zacht. En last but not least kregen we nog een zeer fijn dessert voorgeschoteld. Pure chocolademousse met een crumble van amaretti, half geslagen room en zeezout. Een perfecte combinatie van smaken en texturen en heerlijke afsluiter van de avond.

Wij kunnen Van de Leur aanraden voor een gezellige en lange avond tafelen. Het personeel is vriendelijk en het is fijn dat je het menu kunt aanpassen aan je eetlust en ook met alle dieetwensen wordt netjes rekening gehouden. En als je niet uitgebreid wilt eten, maar juist op zoek bent naar een plek om lekker en gezellig een drankje te doen. Dan is een bezoekje aan de cocktailbar Bricks Hooch & Brew ook zeker de moeite waard!

Van de Leur Den Haag

Prinsestraat 5a-7

Den Haag

Lees ook: Lunchen in Den Haag, restaurants in Den Haag of de beste sushi van Den Haag.