Restaurant ACE in Amsterdam

Restaurant Ace in Amsterdam

Restaurant ACE opende een klein jaar geleden haar deuren aan de Utrechtsestraat. Chef en tevens eigenaar Rik Thesing greep zijn kans toen restaurant ’t Fornuis werd gesloten. Met de opening van ACE liet hij een lang gekoesterde wens in vervulling gaan.

Rik werkte jarenlang bij top restaurants zoals De Bokkendoorns** en Ron Blaauw** en werd hier Frans – klassiek geschoold. Een prachtige basis dus voor deze jonge ondernemer. Door de enthousiaste reacties van collega’s werd mijn nieuwsgierigheid aangewakkerd en werd het hoog tijd om een op ontdekking uit te gaan.

We starten met een glas Cava van het huis Starts en maken meteen kennis met sommelier Joep. Met veel enthousiasme verteld hij over de wijnen die hij voor ons heeft geselecteerd.

Restaurant ACE in AmsterdamNa dit hartelijke ontvangst starten we met de huisgemaakte paté met ingelegd Amsterdams zuur. Hierbij schenkt Joep een Sauvignon blanc – Semillon 2016 van het Australische Wirra Wirra. Een goed begin.

We vervolgen ons diner met de zeebaars die geserveerd wordt met een crème van groene curry, dungesneden groene bonen en gepofte rijst. Een lekker spicy gerechtje.

Ons favoriete gerecht van de avond is de eend. Deze is heerlijk mals en heeft een mooie garing. Hij wordt met een krachtige jus van gepofte knoflook gereserveerd. Een op en top herfstgerecht als je het mij vraagt. Ook de wijn die hierbij wordt geschonken is favoriet. Ditmaal een mooie Cinsault van het Zuid-Afrikaanse huis Bosman. De wijn is zacht maar hij heeft wel genoeg power voor dit gerecht. Een hele fijne combinatie.

Restaurant ACE in AmsterdamOok de dessertwijn komt van het huis Bosman. Een heerlijke Dolce Primitivo uit 2016. Een lekkere afsluiter bij het dessert van zomeraardbeien met hazelnoot en sorbet van yoghurt-dragonijs.

Voldaan verlaten we ACE. Als we eenmaal buiten staan valt het weer op dat je vanaf de straatzijde niet goed kunt zien wat er schuil gaat achter die gevel. Het oogt wat mysterieus omdat de inrichting donker is. Het interieur is voor de liefhebber van antiek of de bruine kroeg. De vorige eigenaar – restaurant ‘t Fornuis – verzamelde namelijk oude kerkstukken. Met een bijzonder interieur als resultaat. Mijn smaak is het eerlijk gezegd niet maar laten we het erop houden dat smaken verschillen. Gelukkig sluit mijn smaak wel aan bij de menu en wijnkeuze van de avond. Die waren echt goed. En dat is uiteindelijk toch het belangrijkste.

ACE

Utrechtsestraat 33

Amsterdam

Lees ook: Graphite van Peter Gast en Café Cliché van Sidney Schutte.