Portfolio Restaurant in Den Haag

Portfolio restaurant

De Prinsestraat is zonder twijfel een van de leukste straten in Den Haag. De afgelopen periode hebben steeds meer nieuwe hotspots hier hun deuren geopend. Een daarvan is Portfolio restaurant, recht tegenover Han Ting en die heeft er daarmee wat ons betreft een geduchte concurrent bij.

De inrichting van Portfolio restaurant is het beste samen te vatten als strak, oosters en rustig. Met veel bamboe en zwart. De opvallende bar en open keuken hebben een centrale plek in de ruimte gekregen. En de tafels staan zo opgesteld dat je de hele avond mee kunt kijken met de chefs. Dit alles, geeft het restaurant een fijne, intieme sfeer. Dus met het establishment zit het wel goed. Maar nu waar we ‘echt’ voor gekomen zijn: het eten.

Er wordt een vast 6-gangen menu geserveerd voor een vaste prijs. Op het menu staan vis en groente centraal en daarnaast werken de chefs ook met een aantal ingrediënten die je niet vaak tegenkomt. Dat heeft bijzondere en verrassende smaakcombinaties als gevolg. Er wordt goed rekening gehouden met eventuele dieetwensen in de vorm van creatieve alternatieven.Portfolio restaurantIn tegenstelling tot het eten, valt er qua wijn wel heel veel te kiezen van de uitgebreide wijnkaart. En als je je liever laat adviseren over welke wijnen goed bij de gerechtjes passen dan heb je aan gastheer Remco een goede sommelier.

Onze avond begon, na een hartelijk welkom en een korte uitleg van het concept, met een voorgerecht van maar liefst 5 verschillende gerechtjes, op bijzondere wijze gepresenteerd in en op stenen, wat het daarmee toch tot 1 geheel maakte. Stuk voor stuk bijzondere smaakcombinaties, waarbij vooral de gefrituurde boerenkool qua textuur en smaak opviel.

Daarna volgde nog een drietal andere smakelijke gerechten. Waarvan vooral de rauwe coquille met ansjovis en een crème van citroen en koji is bijgebleven. Koji is dus een van die bijzondere ingrediënten die je niet vaak tegenkomt. Als je hoort wat het is krijg je er ook niet direct trek van. Het is namelijk een schimmel, die als basis dient voor Miso. Maar de combinatie met de zoetigheid van de coquille, de zoute ansjovis en het zuurtje van de citroen maakte het een zeer smaakvol geheel. Portfolio restaurantAlle gerechten waren goed geportioneerd, niet te weinig en zeker niet te groot, waardoor we voldoende ruimte overhielden voor de afsluiter met maar liefst 2 desserts! En met daarna ook nog eens een selectie aan friandises was voor ons als echte zoetekauwen de avond compleet.

Het concept is vooralsnog zo opgezet dat er eens in de zoveel tijd een aantal gerechtjes vervangen worden door nieuwe creaties van de chefs. Op die manier blijft het menu, hun portfolio, dus ook voor de reguliere gasten een aangename verrassing. Wat ons betreft is Den Haag hiermee weer een leuke en vooral smakelijke plek rijker. Portfolio restaurant

Portfolio restaurant

Prinsestraat 36

Den Haag

Lees ook: Nieuwe restaurants in Rotterdam of nieuwe restaurants in Amsterdam.