Recept: Rendang van Bobby Rust

Recept: Rendang van Bobby Rust

Bobby Rust zwaait de scepter in de keuken van Envy. Deze jonge chef werkte in de keukens van vele top restaurants in Nederland en heeft nu zijn draai gevonden in Amsterdam. Thuis eet hij graag zijn zelfgemaakte rendang. Hij deelt dit recept zodat je nu ook aan de slag kunt voor een heerlijk frietje rendang. 

Ingrediënten Rendang:

80 gram sjalot

60 gram knoflook

150 gram rode peper

30 gram galangal (laos wortel)

40 gram gember

3 gram korianderzaad

3 gram komijn

2 gram kardemom

10 gr zout

100 gr zonnebloemolie

4 stuks Indonesische laurier

3 stuks citroengras

1 kg runderpoulet (stoofvlees gesneden)

1 liter kokosmelk

Recept: Rendang van Bobby Rust

Bereidingswijze rendang:

  1. Maak de sjalotten en knoflook schoon. Snij de sjalot in halve ringen.
  2. Snij de pepertjes fijn in stukjes van 1 cm. Als je minder pittig wilt verwijder je de pitjes door het takje er af te snijden en dan rollen in je hand met gesneden kant naar beneden totdat alle pitjes eruit zijn.
  3. Schil de gember. Snij deze samen met de galangal ook in kleine stukjes.
  4. Doe alle gesneden ingrediënten in een blender samen met de korianderzaad, kardemom en komijn. Maak hier nu een papje van met de olie.
  5. Gaar deze nu langzaam in een stoofpan. En voeg daarna de limoen blad en Citroengras aan toe. Snij de citroengras wel even een keer door de helft.
  6. Bak het vlees even in een bakpan met wat olie aan 1 kant goudbruin. Voeg vervolgens toe aan je gegaarde pasta. En blus af met de kokosmelk en laat dit nu lekker sudderen. Hoe donkerder, hoe beter. En wel af zouten naar smaak.

Ik eet het lekker bij een patatje maar kan natuurlijk ook bij rijst met wat zoetzure komkommer en rettich. Eet smakelijk!

Lees ook: tartaar met kwartelei en kaviaar van Juliën en Erik van Loo, tarbot op baskische wijze van Freek van Noortwijk of ravioli van Bresse kip met gebakken langoustine en van Erik en Juliën van Loo.