Recept gegrilde ananas van de BBQ met bruine rum en karamel pecannotenijs

Recept gegrilde ananas van de BBQ met bruine rum en karamel pecannotenijs

Zomerse gerechten voor op de BBQ! We kunnen wel stellen dat het BBQ-seizoen eindelijk is geopend. Deze mooie zonnige dagen vragen om lichte zomerse gerechten die je gemakkelijk klaar kunt maken. Een van mijn favoriete desserts van de BBQ is gegrilde ananas. Het is heel gemakkelijk te maken en succes verzekerd aan tafel.

Grillen was nog nooit zo gemakkelijk als met een elektrische BBQ. (ja, ook ik kan het. Jij vast ook.) Zelf gebruik ik de nieuwe Campingaz 4 Series Premium S. Hij is binnen een paar minuten op temperatuur dus je kunt direct aan de slag met je gerechten. Easy does it.

Recept gegrilde ananas van de BBQ met bruine rum en karamel pecannotenijs.

Benodigdheden (4 personen)

BBQ

1 verse ananas

100 ml bruine rum

60 gram bruine suiker

400 gram vanille, karamel, pecannotenijs

Recept gegrilde ananas van de BBQ met bruine rum en karamel pecannotenijs

Bereidingswijze

Snijd de verse ananas in 8 gelijke parten. Besprenkel de parten met bruine rum en laat deze ongeveer een uurtje marineren. (Alternatief, schil de ananas in zijn geheel en snijd plakken van 1,5 cm)

Gril de ananas boven heet vuur. Draai de parten om en draai het gas wat lager zodat ze rustig kunnen garen. Strooi wat bruine rietsuiker op de gegrilde zijde en laat de suiker langzaam karamelliseren.

Serveer de gegrilde ananas (2 parten per persoon) op een groot bord. Hier serveer je een royale bol vanille, karamel, pecannoten ijs naast. Bon apetit!

Recept gegrilde ananas van de BBQ met bruine rum en karamel pecannotenijs
Campingaz 4 Series Premium S

Over de Campingaz 4 Series Premium S

De gepatenteerde Blue Flame branders vormen een buisvormig systeem van duurzaam RVS en produceren gelijkmatige en korte maar krachtige vlammen. De branders garanderen, samen met het EvenTemp® systeem, efficiënt gasverbruik en een evenwichtige temperatuurverdeling over het gehele kookoppervlak. Daarmee voorkom je dat er vlammen ontstaan, maar het voorkomt ook dat een deel van de ingrediënten nog rauw is, terwijl het andere deel juist te ver gaart. Daarbij blijft vocht in het eten behouden tijdens het grillen, voor een lekker sappig resultaat.