Oliebollen in Amsterdam

Oliebollen in Amsterdam

De gezelligste tijd van het jaar, we zitten er middenin, de decembermaand!
Met gezellige diners in je mooiste glitterpak, gezellig bij de openhaard. Maar ook in de kou in de rij staan voor de lekkerste oliebollen in Amsterdam! Want deze Hollandse snack kun je gewoon de hele maand lang eten, niet alleen op oudejaarsavond!
Het aanbod is breed en de keuze is reuze. Ben jij team naturel of met krenten? Natuurlijk sowieso met een goede snuf poedersuiker. Maar waar vind je nou de beste?
Wij zetten een aantal van onze favorieten op een rij.

Holtkamp
Een welbekend begrip in Amsterdam als het gaat om patisserie, chocolaterie én natuurlijk croquetten!
Maar Holtkamp doet met alle seizoenen mee en hebben ook dit jaar weer de (olie)sneeuwballen! Rijk gevuld met crème en slagroom.

Linnick

Patisserie Linnick is het hele jaar een goed adres voor zoete lekkernijen. En in de laatste week van december maken ze een van de lekkerste oliebollen van Amsterdam. In samenwerking met Cees Holtkamp is het beslag de afgelopen weken geperfectioneerd om voor de fijnproevers onder ons de beste oliebol van Amsterdam te maken. Naast de bekende varianten hebben ze ook champagne oliebollen en overheerlijke appelbeigneits. Je kunt de oliebollen bestellen en op oudjaarsdag ophalen.

De Bakkerszonen
Beiden zonen van bakkers en zo zijn ze de bakkerij begonnen. Met de tradities van hun vaders als leidraad. Dit resulteerde in de bakkerij in Amsterdam-Noord, waar dagelijks desembroden, banket, taart, gebak en zelfs ijs wordt gemaakt!
En in december dus ook oliebollen! Ze zijn al vaker getest en kwamen al eens als beste eruit!
Met of zonder krenten, en vergeet ook de appelbeignets niet te proeven.

Bakkerij Ad Straathof
Op de Ten Katemarkt komt het beste ambacht uit de buurt samen. Ook Bakkerij Ad Straathof vind je hier, waar heerlijke oliebollen en appelflappen worden verkocht!
Er staat vaak een rij, dus dan weet je dat het goed zit. En als je het ons vraagt, is het het waard om daar in te gaan staan.

Hartog’s Volkoren
Door velen geprezen als de beste bakkerij van Amsterdam. Hier staat eigenlijk altijd een rij voor de befaamde broden en tijdens de feestdagen is dat niet minder!
Dagelijks worden hier verse oliebollen gebakken, waar de buurt voor samenkomt om ze te eten. Uiteraard, zoals de naam al impliceert, met volkoren meel!
Diverse ingrediënten worden gebruikt voor de smaak van deze bollen. Zo komt er boter, eieren, volkorenmeel, bloem, rietsuiker, amandelspijs, sukadepuree, kardemom, kaneel, zout, verse gist, rum, water, rozijnen en appel aan te pas!
De ultieme tip wanneer je ze zelf wilt maken; voeg de rozijnen of appel pas als laatste toe. Dat bevordert de structuur van het beslag!

Vlaamsch Broodhuys
Nog een bekende bakkerij in de stad. Ook het Vlaamsch broodhuis zorgt al jaren voor speciaal brood en banket. En ook aan de oliebollen geven ze een culinaire draai. Gemaakt met zuurdesem, citrus en verschillende specerijen. En je kunt ook nog eens je favoriete topping kiezen. Ga je voor krenten, rozijnen of appel?

De oliebollen Bakkerij – Kinkerstraat
Wij kunnen een speciale, culinaire oliebol absoluut waarderen. Maar uiteindelijk gaat er niets boven een bol van een oud-Hollandse oliebollenkraam. Je vindt ze door de hele stad, het hele land zelfs. Dus je moet wel weten waar je moet zijn!
Absoluut een van onze favoriete kramen voor oliebollen in Amsterdam is die op de Kinkerstraat. Ze staan er al sinds jaar en dag en je kunt er terecht voor oliebollen, fruitbollen, berlinerbollen, appelbeignets en meer! Voor ieder wat wils dus en de meeste bollen zijn ook nog eens veganistisch.
Daarnaast is het altijd gezellig om even een praatje te maken. Want uiteindelijk is dat waar het allemaal om gaat tijdens de feestdagen; verbinden!

Oliebollen in Amsterdam

De Gekroonde oliebol – Tuincentrum Osdorp

Waar veel oliebollenkramen in Amsterdam slechts enkele weken open zijn is de gekroonde oliebol op het terrein van Tuincentrum Osdorp de hele winter geopend. Dus voor de liefhebbers die er geen genoeg van kunnen krijgen is dit de plek om buiten de kerstvakantie naartoe te gaan.

Lees ook: Champagne Deutz Brut Classic en Nieuwe restaurants in Amsterdam 2023