Champagne Deutz Brut Classic

Champagne Deutz Brut Classic

De feestdagen zijn in aantocht en dat is natuurlijk hét moment om een mooie fles champagne in huis te halen. Champagne mag wat mij betreft het hele jaar door, maar met kerst en op Oudjaarsavond mag je jezelf toch wel trakteren op een extra fijne fles. De champagnes van het prestigieuze Champagne Deutz zijn dan ook altijd een heel goed idee.

In 1838 werd het champagnehuis opgericht in het pittoreske Aÿ, gelegen net buiten Reims en Epernay. Champagne Deutz behoort tot de oudste leden van het prestigieuze Syndicat des Grandes Marques. Door de harmonieuze samensmelting van eeuwenoude tradities en moderne technologie slaagt het huis erin schitterende champagnes te vervaardigen, die toch toegankelijk blijven qua prijs.

De bekendste is Champagne Deutz Brut ‘Classic’. Deze champagne heeft een fijne mousse en wordt gemaakt van Chardonnay, Pinot Noir en Pinot Meunier. Je proeft de romigheid van Chardonnay, die prachtig samen gaat met de rijke smaken van Pinot Noir en Meunier.

Hij is lekker fruitig en vol van smaak, met die kenmerkende hint van toast, maar ook appel en peer. Top! De Classic is bij uitstek geschikt als feestelijk aperitief met wat lekkere bites. Dit kan al met noten en kaaskoekjes, maar tijdens de feestdagen zou ik zeker wat meer luxe hapjes serveren. Denk aan oesters, salade van garnalen of rivierkreeftjes, een toastje met zalm of rilette. Ook warme vijgen gevuld met gesmolten brie en honing doen het goed bij bij de classic!

Natuurlijk kun je hem ook bij uitstek tijdens een lunch of diner schenken. Kies dan bijvoorbeeld voor sint-jakobsschelpen, een gerecht met zalm, kreeft, tarbot of kalkoen met een lichte romige saus. Lekker uitpakken dus. Tijdens het kerstdiner vind ik foie gras ook altijd erg lekker. Hier past de classic zeker bij, maar je kunt ook voor de iets zoetere Deutz demi-sec kiezen. Dat is meer een kwestie van smaak.

Opties genoeg dus om de champagne met kerst of oud & nieuw te serveren. Op oudjaarsavond start ik met mijn vrienden trouwens altijd met de beste fles champagne. We wachten niet tot middernacht maar beginnen de avond gewoon goed met een feestelijk glas champagne!

Champagne Deutz Brut Classic

Win win win Champagne Deutz Brut Classic

December is voor cadeautjes en omdat ik zelf dus erg fan ben van Champagne Deutz mag ik deze luxe giftbox weggeven. Als jij ook zo’n liefhebber bent van champagne, dan is deze box zeker iets voor jou! De giftbox bestaat uit 1 fles Deutz Brut Classic en 2  glazen.

We geven hem weg via een winactie op Instagram. Via deze link kom je op mijn account en daar kun je vanaf 17 december meedoen.

Lees ook: tips voor een weekend naar de Champagne-streek of over het champagne Deutz diner bij ‘T Ganzenest.