3 x nieuwe wijnbars in Amsterdam

Nieuwe wijnbars in Amsterdam

Aan wijnbars in Amsterdam geen gebrek. En voor alle wijnliefhebbers onder ons is er goed nieuws. Want er zijn weer een aantal nieuwe wijnbars geopend. Een fijne ontwikkeling! Mits de wijn echt goed is natuurlijk, je er iets lekkers te eten bij kunt krijgen en je er gezellig zit. Dit zijn de nieuwste aanwinsten die je echt eens moet gaan checken:

  1. SHIRAZ – Gloedjenieuw en een hele gezellige zaak om de hoek van het Leidseplein. Shiraz of ook wel Syrah genoemd is de favoriete wijn van eigenaar Ton. Hij heeft daarom een ongelofelijk breed scala van deze wijn op de winelist gezet maar er is ook nog genoeg keuze als je liever iets anders drinkt. In de naastgelegen wijnboutique kun je trouwens alle wijnen kopen die de bar op de kaart heeft staan. Lees hier meer over SHIRAZ.

    Nieuwe wijnbars in Amsterdam
    Kaasplateau – Alex + Pinard
  2. Alex + Pinard – Eindelijk ook een wijnbar in Oost. Aan de Dapperstraat om precies te zijn. Wijncafé Alex + Pinard is heel toegankelijk en leent zich goed voor het betere borrelgeweld. Ze schenken een ruim assortiment met voornamelijk biologische wijnen. Op de menukaart staan lekkere kaasplateau’s en goede charcuterie maar er zijn ook iets uitgebreidere gerechten zoals steak tartare en Coq au Riesling voor de echte trek.
  3. Le Baravin – De naam verklapt het eigenlijk al. Bij deze wijnbar draait het helemaal om Franse wijnen en daarbij typische Franse bites en gerechten zoals kikkerbilletjes en Franse kaas. En voor de echte trek hebben ze op zijn Frans een plat du jour. Een fijn plekje midden in de bruisende Pijp.

Naast deze nieuwkomers zijn er natuurlijk ook de gevestigde namen die zeker niet onder doen voor deze zaken. Check hier alle andere wijnbars in Amsterdam of kijk eens verder naar wijnbars in Rotterdam. Ook een leuke stad waar veel gebeurt.