Nieuwe restaurants in Amsterdam

Nieuwe restaurants in Amsterdam

Nieuw, nieuwer, nieuwst! Dat zijn deze restaurants in Amsterdam. De afgelopen weken zijn weer een aantal top restaurants geopend. Genoeg leuks om te ontdekken. Je hoeft je deze herfst dus niet te vervelen. Restaurant Wils

Dit nieuwe restaurant van Joris Bijdendijk is hot! Letterlijk en figuurlijk. De Michelinsterchef bereid de gerechten in deze keuken op open vuur. Een unicum in Nederland. Samen met Erwin Oudijk en Friso van Amerongen bestiert Bijdendijk de keuken van dit eigentijdse restaurant. Want uiteraard is Joris ook nog bij RIJKS* en Blue te vinden. In deze uitgebreide review lees je alles over de fantastische gerechten en wijnen die ik een paar weken geleden mocht proeven. Wils is absoluut een aanwinst voor Amsterdam Zuid.

Nieuwe restaurants in Amsterdam
Wils

Edel by Dennis

Dennis Huwaë opent samen met zijn zakenpartner bij Daalder, Frans van Dam, en de eigenaren van de Artiesten creatieve & culinaire concepten, Erik van Wilsum & Frank Hekelaar Edel by Dennis in Het Sieraad. Bij Edel kun je toegankelijke gerechten verwachten met top kwaliteit ingrediënten maar dan zonder opsmuk. 31 oktober gaat het restaurant officieel open. Ik kreeg alvast een klein voorproefje. Wat je straks kunt verwachten lees je hier.

Edel by Dennis. Het nieuwe restaurant van Dennis Huwaë
Edel by Dennis

Lazuur

Amsterdam Noord is verrijkt met de opening van Lazuur. Rogier van Dam en Elise Moeskops (De eigenaren van Lastage*) en Sherif Khalil (de voormalige Sous-chef van Kaagman en Kortekaas) openden eind augustus hun nieuwe restaurant. Bij Lazuur eet je gerechten uit de Franse en Portugese keuken. Denk pijlstaartinktvis met witte kool, rode peper, knoflook en koriander of mosselen met chorizo, tomaat en witte wijn. De moeite waard om voor naar Noord te gaan.

Nieuwe restaurants in Amsterdam
Lazuur

Restaurant JA

JA is een samensmelting van Julius en Amy. Het tweetal werd verliefd bij Jacobsz en besloten samen verder te gaan. In de Pijp werd hun droom gerealiseerd in de vorm van restaurant JA. In een prachtig, iets wat statig, pand met vele authentieke details vind je een strak en modern Scandinavisch interieur. Een 3-gangenmenu eet je hier al voor 33 Euro.

Bambino

Aan de Vijzelgracht heeft Bambino haar deuren geopend. Op de plek waar eerst Panini zat hebben de heren van BAK nu Bambino geopend. Naar verluid zijn de gerechten hier iets eenvoudiger dan bij BAK maar met de kwaliteit die we van hun eerste restaurant gewend zijn.

WesterVilla

WesterVilla

Het Westerpark is verrijkt met boutique hotel WesterVilla. Deze indrukwekkende villa heeft 7 kamers en een ruim restaurant waar je de hele dag terecht kunt voor ontbijt, lunch en diner. Voor nu zit je lekker in de serre maar zodra het weer terrasweer wordt is dit een top plek om buiten in het zonnetje te zitten.

Dit zijn wat ons betreft de leukste nieuwe restaurants in Amsterdam. Hebben we een opening gemist? Mail dan je tip naar info@thecitizen.nl

Lees ook: De beste sushi van Amsterdam, lunchen in Den Haag of restaurants in De Jordaan.