Café AMOI aan de Kinkerstraat in Amsterdam

Café AMOI aan de Kinkerstraat in Amsterdam

Tussen alle drukte die de gezellige, maar vooral chaotische Kinkerstraat met zich meebrengt, loop je binnen bij Café AMOI. Een fris en knus restaurant met een hele relaxte sfeer.

Café AMOI is het kleine zusje van Indonesisch restaurant Sarang Mas. Dit restaurant is al jaren een begrip in Amsterdam. Letterlijk betekent AMOI “het jongere zusje”. Deze jonge variant geeft een nieuwe impuls aan de traditionele Indonesische keuken.

Café AMOI aan de Kinkerstraat in Amsterdam

Na een warm ontvangst buigen we ons over de kaart. Deze barst van de Indonesische klassiekers, aangevuld met modernere gerechten. Leuk detail, vanaf onze tafel hebben we een mooi overzicht op de open keuken. Waar de scepter duidelijk wordt gezwaaid door twee sterke Indonesische “tantes”.

Al kun je gerust individueel gerechten bestellen, het is zeker bij een jong en fris concept als Amoi gezellig om te delen. Want laten we wel wezen, sharing is caring. Bij zo’n relaxte setting vind ik het persoonlijk het leukste om de tafel vol te zetten waarbij je steeds lekker van alles wat kan proeven.

Café AMOI aan de Kinkerstraat in Amsterdam

De tafel vult zich langzaam met de meest smakelijke creaties. Favorieten van de avond zijn toch wel de Lemper (rijstrollen in bananenblad met makreel), de Lumpia Bebek (loempia gevuld met eend en Hoisin saus), de Udang Blado (gebakken garnalen met verse tomaat en chilipepers) en de Ayam Pangang (gegrilde kippendij met een zoet-pittige saus).

Elk gerecht is even kundig bereid en smaakt naar meer. Veel meer. Naast het eten is er ook voor de liefhebber van bier of een lekkere cocktail meer dan voldoende keus. De sfeer is zo ontspannen dat ook de wijn rijkelijk vloeit en we de zaak bijna kunnen sluiten.

Café AMOI aan de Kinkerstraat in Amsterdam

Café AMOI is verrassend goed, verrassend verfijnd, maar bovenal een hele ontspannen plek om je even terug te trekken in goed gezelschap. En dan vooral genieten en lekker lang tafelen.

Café AMOI

Kinkerstraat 53A,

1053 DE Amsterdam

Lees ook over de beste sushi van Amsterdam, de leukste restaurants van het Westerpark of oesters eten in Amsterdam.