Caron opent nieuw restaurant in De Gouden Reael Amsterdam

De familie Caron doet goede zaken in Amsterdam. Het succesvolle Café Caron in de Pijp is al jaren super populair onder de Amsterdammers. Een jaar of twee geleden werd ook nog het toegankelijkere Petit Caron aan het Gerard Douplein geopend. En ook deze wijnbar annex Franse bistro is een succes. Binnenkort wordt het imperium uitgebreid met een derde zaak. Ditmaal in het centrum.

Op een van de mooiste stukjes van Amsterdam vind je het relatief rustige maar oh zo idyllische Realeneiland. Samen met Prinseneiland en Bickerseiland vormen ze de Westelijke eilanden. Op de hoek van Realeneiland, aan de Zoutkeetsgracht, vind je de 200 jaar oude Gouden Reael. Dit restaurant is gevestigd in een prachtig zeventiende-eeuws pand. Een restaurant met een enorme historie.

Caron opent nieuw restaurant in Gouden Reael AmsterdamToen ik hoorde dat Caron de nieuwe eigenaar zou worden sprong mijn hart even over van blijdschap. Jaren woonde ik om de hoek van dit restaurant en zag ik dat de vorige eigenaren (het waren er velen) het maar niet tot een succes wisten te maken. Een restaurant op zo’n mooie plek met een lekker zonnig terras heeft toch veel potentie. Helaas kwam het de laatste jaren nooit goed van de grond.

Nu de beurt aan Caron. Aan het begin van zijn carrière werkte chef Alain Caron al eens in dit restaurant. Dus laat het een teken zijn dat hij terugkeert naar deze bijzondere plek. Wat het concept is voor deze nieuwe loactie is nog niet bekend. Maar we zullen ongetwijfeld gerechten uit de Franse keuken kunnen verwachten en mooie Franse wijnen. Ik heb er alle vertrouwen in dat team Caron van de nieuwe Gouden Reael een daverend succes gaat maken.

De komende weken zal het monumentale grachtenpand uit 1648 worden opgefrist zodat het aan een nieuw tijdperk kan beginnen. Ik kan niet wachten tot het zo ver is.

De Gouden Reael

Zandhoek 14

Amsterdam

Lees ook over Franse restaurants in Amsterdam, dineren bij Café Caron of de leukste restaurants van de Jordaan.