Restaurant Blue in de KLM Crowne Lounge op Schiphol

Restaurant Blue in de KLM Crowne Lounge op Schiphol

In de KLM Crowne Lounge op Schiphol vind je sinds een paar maanden restaurant Blue. Dit restaurant ligt in het verlengde van de KLM Businessclass lounge op het vliegveld maar is ook voor niet businessclass passagiers toegankelijk.

Chef Joris Bijdendijk is verantwoordelijk voor de culinaire invulling van Blue. En dit is inmiddels restaurant nummer 3. Het meest bekende is Michelinsterrestaurant RIJKS in Amsterdam. Recent is daar nog vuurrestaurant Wils aan toegevoegd. Bij deze laatste heb ik een paar weken geleden een geweldige lunch gehad waarna meteen het bezoek aan restaurant Blue op Schiphol werd ingepland. Want de nieuwsgierigheid was flink aangewakkerd.

Restaurant Blue in de KLM Crowne Lounge op SchipholIn mijn geval was een vlucht naar Aruba de ideale aanleiding voor een bezoekje aan Blue. Via de geheel vernieuwde KLM-lounge kom je in het aparte restaurant. Bij binnenkomst wordt direct gevraagd naar je vluchtgegevens zodat men in de gaten kan houden wanneer je naar de gate moet. We hebben ongeveer een uur de tijd en daar wordt qua tempo meteen op ingespeeld. Binnen no time hebben we de amuse en het eerste gerecht op tafel staan. We starten met een ceviche van coquille met passievrucht en wortel. Een heerlijk fris en licht gerecht.

Restaurant Blue in de KLM Crowne Lounge op SchipholChef Jack Luteijn heeft de dagelijkse leiding over het restaurant en komt zelf de volgende gang toelichten. Millefeuille van rode biet met beurre blanc en peterselie olie. De warme biet is flinterdun gesneden en super smaakvol in combinatie met de romige saus. Ik ben groot fan van beurre blanc dus van dit gerechtje word ik heel blij. Dit smaakt echt naar meer! Helaas moeten we na een kleine friandise van mini donut en chocoladetruffel door naar de gate. Maar, Blue is zeker eentje om opnieuw te bezoeken.

Restaurant Blue in de KLM Crowne Lounge op SchipholHet restaurant is de ideale uitvalsbasis voor een zakelijke afspraak of om gewoon je vakantie in style te beginnen. De gerechten en de uitstraling van het restaurant doen niet onder voor de andere fine-dining restaurants. Het is dan ook veel luxer dan je op een luchthaven gewend bent. Je kunt hier echt uitgebreid tafelen met als kleine bonus zicht op de start- en landingsbanen van de luchthaven.

Restaurant Blue in de KLM Crowne Lounge op SchipholRestaurant Blue

KLM Crowne Lounge

Schiphol Airport

Amsterdam

Lees ook over: Restaurant Wils, nieuwe restaurants in Amsterdam of dineren in De Jordaan.

Restaurant Blue in de KLM Crowne Lounge op Schiphol