Restaurant NENI in Amsterdam Zuid is de perfecte bestemming als je op zoek bent naar een culinaire ervaring met de smaken van de Oost-Mediterrane keuken. In het iconische voormalige Citroëngebouw aan het Stadionplein, biedt NENI niet alleen lekkere gerechten, maar ook een moderne en uitnodigende sfeer. De industriële inrichting, gecombineerd met grote ramen en een prachtige open keuken, creëert een levendige omgeving. Of je nu aan de bar zit, aan een tafel in het restaurant dineert, of van de zon geniet op het terras, je voelt je hier meteen op je gemak. Je kunt kiezen voor het Balagan-menu met drie gangen of het Hafla-menu met vier gangen, die beide te combineren zijn met een bijpassend drankarrangement. Je kunt ook de verschillende gerechten à la carte bestellen. Wij gingen voor het Hafla-menu!
Je begint je diner met heerlijk zelfgemaakte pita’s en een klassieke labneh, een perfecte start voor een authentieke mezze-ervaring. De eerste gang van het Hafla-menu bestaat uit een selectie van de mezze-gerechten. Wij genoten van de populaire NENI-hummus, radijs met mierikswortelcrème, popcornfalafel en een wortelsalade. Onze favoriet uit deze ronde was verrassend genoeg de wortelsalade, die een heerlijk frisse en zoete tegenhanger vormde voor de andere, meer uitgesproken gerechten. Ook de populaire popcornfalafel en NENI-hummus waren erg lekker van smaak.
Bij de tweede gang kregen we nog een aantal mezze-gerechten geserveerd. We begonnen met de zeebaarsceviche met gefrituurde zoete aardappel, die echt heel erg lekker was. De combinatie van de frisse, zachte ceviche met de knapperige zoete aardappel creëerde de perfecte balans. Daarnaast aten we de gefrituurde bloemkool. Hoewel deze iets aan knapperigheid miste, maakten de granaatappelpitjes het gerecht heerlijk smaakvol en absoluut een aanrader voor vegetariërs! We genoten ook van de groene groenten met stracciatella – nee, niet het ijs, maar de kaassoort. Zoals je kunt verwachten, viel ook dit gerecht erg in de smaak.
Als laatste hartige ronde kregen we verschillende vlees- en visgerechten, waaronder de absolute favorieten van de avond. Als vleesgerecht aten we een stuk bavette, geserveerd met een groene salade, chimichurri en huisgemaakte aioli. Het vlees was heerlijk en combineerde mooi met de aioli. De twee visgerechten waren de grote favorieten van de avond: de zeebaars met citroen, chili en koriander en de rode mulfilet met venkel en mango-yuzu. De vis was perfect bereid en geweldige smaakcombinaties. Alleen al voor deze twee gerechten zouden we vaker terugkomen. Als vierde gerecht genoten we van de gekarameliseerde aubergine met harissa, sesam en koriander, geserveerd op rijst. Dit gerecht was heerlijk en wederom een echte aanrader voor vegetariërs.
Als laatste gang kregen we, zoals je waarschijnlijk al verwachtte, het dessert: Ilan’s Knafeh. Deze gebakken knafeh was gevuld met mozzarella, ricotta, en mascarpone, en werd getopt met sinaasappelsiroop en een bolletje ijs. Hoewel dit dessert voor velen misschien nog onbekend is, is het in de Mediterraanse keuken een echte favoriet. Het is een wat zwaarder gerecht, maar met het bolletje ijs bleef het gerecht mooi in balans en heerlijk van smaak.
Wij raden zeker aan om een keer naar NENI te gaan, vooral met een grote groep, zoals met de familie of als werkuitje!
Ook naar NENI? Reserveren kan via deze link!
NENI
Stadionplein 8
Amsterdam-Zuid
Lees ook: Restaurants aan Zuidas Amsterdam, Lekker lunchen op het terras in Amsterdam en Dineren in de avondzon in Amsterdam