9 x Dingen die je wil doen als je op Aruba bent

9 x Dingen die je wil doen als je op Aruba bent

Op Aruba kun je dagenlang heerlijk chillen aan een van de parelwitte stranden. Maar er zijn ook veel leuke activiteiten te doen. Dit zijn de leukste dingen die je kunt doen:

Jeep tour

Boek een jeeptour om de ruigere kant van het eiland te verkennen. Tijdens de tour bezoek je Arikok National park, ga je snorkelen in de Natural Pool en bezoek je Alto Vista Chapel. Check o.a. de site van De Palm Tours voor opties. 9 x Dingen die je wil doen als je op Aruba bentZeilen en snorkelen

Aruba is fantastisch vanaf het water. Een van de leukste activiteiten op het eiland is dan ook zeilen op een jacht of catamaran. Het kristalheldere warme water nodigt uit om een duik te nemen en op zoek te gaan naar tropische vissen.

9 x Dingen die je wil doen als je op Aruba bent

 

Street art in San Nicolas

In het zuiden van het eiland vind je San Nicolas. Deze 2e stad van Aruba was niet meer zo levendig nadat de olieraffinaderij werd gesloten. Om de stad weer op te fleuren heeft de overheid het initiatief genomen om Street art artiesten uit te nodigen die sfeer en kleur brengen. Met op iedere hoek van het centrum toffe Street art als resultaat.

9 x Dingen die je wil doen als je op Aruba bent

Shoppen in Oranjestad

Shopaholics kunnen hun hart ophalen in Oranjestad. Door de komst van de vele cruiseschepen bevinden zich hier tal van winkels. Van vele souvenirwinkels tot de luxe boetieks van Prada, Gucci en Louis Vuitton.

9 x Dingen die je wil doen als je op Aruba bent
Arashi Beach

Schildpadden spotten bij Baby Beach en Arashi beach

Bij Baby Beach en Arashi beach vind je vooral locals. Je bent hier verder weg van de grote hotels waardoor de sfeer hier rustiger en meer basic is. Bij beide stranden heb je goede kans om zomaar schildpadden in het water tegen te komen. Dat blijft toch wel bijzonder dus de moeite waard om een snorkelsetje mee te nemen.

9 x Dingen die je wil doen als je op Aruba bent

Zondagmiddagborrel op de Pelican Pier

De Pelican Pier aan Palm Beach is the place to be voor de zondagmiddagborrel. Denk prachtig uitzicht over de Caribische zee, livemuziek en een ijskoud biertje in je hand. 9 x Dingen die je wil doen als je op Aruba bent

Massage

Ga je voor een relax vakantie dan is het zeker een aanrader om bij Spa del Sol van Manchebo hotel een massage of andere spa treatment te boeken. Via de Balinese tuin kom je bij leuke rieten huisjes waar je voor 1 of 2 personen een heerlijke massage boekt. Na deze treatment ben je helemaal zen.

Renaissance island

Dit is het privé eiland van het Renaissance hotel. Ook als je niet in het hotel verblijft kun je een dagpas kopen. Het is een idyllische plek die leuk is voor een dagje relaxen maar vooral bekend is vanwege de vele flamingo’s die hier zijn. Google Aruba en je komt ongetwijfeld foto’s tegen van deze flamingo’s. 9 x Dingen die je wil doen als je op Aruba bent

Aloë vera plantage

Op Aruba vind je een grote Aloë Vera plantage. De producten die hier worden geproduceerd worden over de hele wereld verkocht. De plantage en de shop zijn vrij te bezoeken.

Bezoek deze restaurants op het eiland voor een lekker ontbijtje, lunch of diner op Aruba.

Check hier de leukste hotels op Aruba.