Felix 360 in Felix Meritis

Felix 360 in Felix Meritis

In de iconische Ramses Shaffyzaal van kunst en cultuurhuis Felix Meritis huist sinds juni de pop-up van Restaurant Felix: Felix 360. Een concept wat letterlijk alle zintuigen prikkelt en je meeneemt op reis.

Somm’s Choice met sommelier Saskia Smeenk van Restaurant Felix

Tijdens het diner fungeren de prachtige rondingen van de zaal als canvas waar het verhaal van Felix 360 op geprojecteerd wordt. Het diner vangt indrukwekkend aan met een verfijnd gerecht van Noordzee krab met gele curry, genmai thee en Thaise basilicum. Het zoete van de krab blijft mooi overeind en wordt nog extra omarmd door de vileine smaaktonen van de Vignoble de 2 Lunes. Een mooie harmonie waaruit nog maar eens blijkt wat voor een unieke match chef Floris en sommelier Saskia vormen.

Felix 360 in Felix Meritis

Ook het gerecht met koolrabi, kombu, hazelnoten, peer en 5-spices staat als een huis. Het is hartig, romig en soulvol net als de bijpassende muziek en mijn persoonlijke favoriet van de avond. Pièce de resistance is de ribeye met kervelwortel, koriander en saus van Pedro Ximenez. Alsof dat nog niet genoeg is wordt deze gecombineerd met een bitterbal van boterzachte ribbetjes en gepaird met een licht gekoelde vol ronde Thorn Clarke Shotfire Quartrage.

Felix 360 in Felix Meritis

Elk gerecht is een beleving op zich en dat maakt Felix 360 tot een unieke ervaring. Maar wat ik bovenal bijzonder vind is dat het team van Restaurant Felix zich in een tijd als deze zo weet te ontwikkelen en zich laat inspireren door haar unieke creatieve, culturele omgeving. Tot 5 september kan je nog genieten van Felix 360. Vanaf 25 september starten ze met een nieuwe menukaart. Ook hier zullen ongetwijfeld weer vele pareltjes op staan. Wij kunnen nu al niet wachten!

Lees hier meer over onze eerdere dinerervaring bij Restaurant Felix.

Ben je nieuwsgierig naar de achtergrond van deze getalenteerde chef en sommelier? Lees dan de interviews met Floris van Straalen en Saskia Smeenk.