Louise Petit in Rotterdam

Petit Louise in Rotterdam

Louise Petit heeft haar deuren geopend aan de Rotterdamse Veerhaven. Dit is het nieuwe restaurant van Loesje Tieleman dat in het voormalige Z&M is gekomen. De horeca is Loesje met de paplepel ingegoten, haar vader is een van de bekendste ondernemers van de stad en de drijvende kracht achter Hotel New York, Euromast, Loos en Jamie Oliver.

Werk je in de buurt van de Veerhaven? Dan is Louise Petit zeker de moeite waard om tijdens je lunchpauze eens langs te gaan voor een Croque monsieur of om er met je collega een uitgebreid te gaan lunchen. Bij Louise Petit willen ze namelijk mensen bij elkaar brengen door samen te gaan eten. En laat ik nu met een vriendin, die net terug is uit Parijs, uitgebreid willen dineren. Een perfecte aanleiding om te reserveren bij deze nieuwe Franse bistro in het scheepsvaartkwartier!

Petit Louise in Rotterdam

 

Wat bij binnenkomst gelijk opvalt, is een Franse sfeer, klassieke chansons op de achtergrond, oude schilderijen aan de muur en rode leren banken over de lengte langs alle tafeltjes met in het midden bistrostoeltjes. De authentieke wijnbar in het café gedeelte is prominent aanwezig. Hier kan je terecht voor koffie en laagdrempelige gerechten. In het restaurant is een open keuken, chef ‘s table, bovenverdieping voor feesten en voor de zonnige dagen een heerlijk terras voor de deur.

Petit Louise in RotterdamWe nemen plaats aan een tafeltje in het restaurant gedeelte, vlakbij het raam met uitzicht over de haven. En net zoals in Parijs staan de tafeltjes heel dicht op elkaar. Maar het is er rustig dus privacy voor onze gesprekken hebben we sowieso wel vandaag.

De kaart is heel overzichtelijk. Hij staat vol met klassieke gerechten zoals; foie gras, escargots, Côte de Boeuf, coquelet rôti, boudin noir en oesters. We gaan vandaag voor vis dus de begeleidende wijn is al snel uitgekozen. Een frisse en licht ziltige Picpoul de Pinet – Domaine des Lauriers uit de Languedoc.

We starten met tartare de saumon. Deze wordt geserveerd met avocado, mierikswortel en Granny Smith. Verrassend, fris en nu al mijn favoriet van de kaart. Als hoofdgerecht hebben we sole à la meunière (sliptong) gebakken in roomboter, kappertjes, lamsoor en Cabillaut avec beurre blanc (kabeljauw) met botersaus, groene asperge, meiraap en aardappelpuree. De botersaus is heerlijk zacht, precies zoals het hoort te zijn. Met chef Kelvin de Pijper (voormalig souschef van sterrenrestaurant Fitzgerald) in de keuken verwachten we ook niet anders. De gerechten zijn gewoon super goed!

Petit Louise in RotterdamEigenlijk hebben we geen plek meer voor een nagerecht maar de verleiding is niet te weerstaan om de MilleFeuilles (bladerdeeg met crème Suisse en appel) over te slaan. Al is het maar omdat we elke keer blij worden van de borden die Loes uit Lille heeft gehaald op een brocante markt. Aan alles is gedacht wat detail betreft voor een mooi gedekte tafel. Nadat we bij onze kop koffie een zelfgebakken Madeleine van de bakplaat in de vorm van een sint-jakobsschelp krijgen, dacht ik even thuis te zijn bij mijn frans-talige familie! Ik zeg; Oui oui, je serai bientôt de retour Louise Petit!

Louise Petit

Veerhaven 13

Rotterdam

 

Lees ook: Restaurants in Rotterdam, wijnbars in Rotterdam of brunchen in Rotterdam.