The Uptown Meat Club Amsterdam

The Uptown Meat Club Amsterdam

In het Museumkwartier, op de hoek van de P.C. Hooftstraat en aan de Van Baerlestraat zit The Uptown Meat Club. Een restaurant met gewoon een heerlijk ouderwets, mals stuk vlees op de kaart. Ideaal voor mij als echte vleesliefhebber! Ik verheugde me erop om hier naartoe te gaan. Nieuwsgierig en vol verwachting stap ik naar binnen. Het restaurant is sfeervol, trendy en ik word vriendelijk ontvangen. Voor een woensdagavond vond ik het niet erg druk. Maar nu ik het restaurant heb ervaren, snap ik niet goed waarom het hier niet bomvol zit? Want wat een aanrader is The Uptown Meat Club. Kwalitatief goed eten, lekkere wijn, niet duur, aardig personeel, top locatie en een goede sfeer. Bij dit restaurant weten zij waar ze goed in zijn: vlees; wat een feest!

The Uptown Meat Club Amsterdam
Foto credits – The Uptown Meat Club

Als voorgerecht ga ik voor de carpaccio. Ik krijg geen standaard carpaccio, want bij de The Uptown Meat Club serveren ze de carpaccio in een rol met lekker veel Parmezaanse kaas. Heerlijk op smaak, geserveerd op de juiste temperatuur en de andere ingrediënten complementeren het gerecht. Een uitvinding die rol, omdat je dan alle smaken gezamenlijk proeft.

Als ik navraag doe over de herkomst van het vlees, vertelt de vriendelijke supervisor dat alleen het beste vlees van de Hollandse koe wordt gebruikt. Al het vlees is dus Nederlands! Deze koeien hebben jarenlang relaxt in de wei gestaan. Pas als ze te oud worden en na een welverdiende vakantie – waar ze goed gevoerd worden om extra vlees te krijgen – worden ze geslacht. Blije koeien dus! En dat proef je.

The Uptown Meat Club AmsterdamAls hoofdgerecht ga ik voor de ossenhaas, de Tenderloin Men Steak. 250 gram vlees! Heerlijk mals met een lekkere BBQ smaak. Het vlees wordt namelijk bereid in een houtskoolgrill-oven (Mibrasa). Het vlees heeft de perfecte garing; medium/rare precies zoals ik het graag hebben wil. Hmmmm!

The Uptown Meat Club AmsterdamHet hoofdgerecht wordt afgemaakt met pepersaus in een apart bakje, groene salade, huisgemaakte frietjes, gegrilde groenten en een heerlijk glas rode wijn. The Uptown Meat Club serveert een mooie wijn, die uitstekend bij ons hoofdgerecht past.

We sluiten ons heerlijke diner af met een cheesecake to share. Ook deze is hemels. Mooi in balans, goede crunch en vol van smaak.

The Uptown Meat Club Amsterdam
Foto credits – The Uptown Meat Club

The Uptown Meat Club raden wij ten zeerste aan: try it out! Want als vleesliefhebber mag je deze spot absoluut niet missen.

Ik neem me voor om binnenkort weer terug te komen, aangezien ik ook de burger wil proberen. Deze stond namelijk in het Parool op plek 16 van Best Burgers of Amsterdam. Wordt vervolgd!

The Uptown Meat Club

Van Baerlestraat 7
Amsterdam