Thuis uit eten met Floreyn

Thuis uit eten met Floreyn

Thuis ‘uit eten’ gaan is misschien wel dé diner trend van 2020. Net even wat meer uit de kast halen dan een snelle maaltijd thuis laten bezorgen, maar ook geen uren zwoegen in de keuken. Dan kun je gewoon een restaurant in huis halen!

Restaurant Floreyn biedt een Do It Together (DIT) menu aan, waarmee je in no-time een verfijnd diner op tafel zet. Hierbij staan Nederlandse seizoensproducten centraal en dat proef je!

Je kunt tijdens de (gedeeltelijke) lockdown bij Floreyn iedere week een nieuw menu afhalen. Wanneer je vrijdag of zaterdag voor 15:00 bestelt, kun je het dezelfde dag tussen 17:00 en 19:00 ophalen. Voor €37,50 per persoon krijg je een compleet drie-gangen menu inclusief, brood, amuse en friandise. Dit kun je aanvullen met kaas en/of bijpassende wijnen.

Thuis uit eten met Floreyn

De ingrediënten zijn per gang gelabeld en met de instructiebrief wordt al snel duidelijk hoe alles klaar gemaakt moet worden. Voor de opmaak ben je vrij om je eigen creativiteit te gebruiken, maar je kunt ook de QR-codes scannen om te zien hoe de chefs van Floreyn het doen. Er staat zelfs een code bij voor de Spotify playlist van het restaurant om helemaal in de sfeer te komen!

We begonnen met een amuse van een zoet/hartig soesje met kruidige broodjes en geitenboter.

Thuis uit eten met Floreyn

Het voorgerecht was een ossenstaartstoof, omringd met zoetzure knolselderij, met een knolselderij crème, knoflook crème en een rijstkrokantje. Zeer gangbaar om te maken en nog meer om te eten! We dronken er een glas Limburgse Dornfelder bij. Een soepele, fruitige wijn.

Thuis uit eten met Floreyn

Het hoofdgerecht bestond uit kabeljauw met geroosterde venkel, die we beide alleen even hoefde te verwarmen. Hierbij ging een mossel beurre blanc, peterselie olie met forelkuit en een krokant van de kabeljauwhuid. De vis was perfect gegaard en combineerde goed met de andere, meer uitgesproken, smaken. De bijpassende wijn was een Muscadet. Een jonge, frisse wijn en licht ziltig waardoor deze goed past bij de vis.

Thuis uit eten met Floreyn

Dan het dessert; een panna cotta met diverse elementen van mandarijn, een rozemarijnolie en cardamom tuile. Dankzij de instructies van Floreyn haal je de panna cotta makkelijk uit het bakje, wat voor een mooie opmaak zorgt. De mandarijn curd maakte voor ons het gerecht en viel goed in de smaak! Hierbij dronken we een MR dessertwijn uit Málaga. Een prijswinnaar met veel citrus en tropisch fruit.

Tot slot een Nederlandse kaasplank met een kaneel-achtig vruchten-notenbrood en uiencompote erbij. Heerlijk!

Al met al een geslaagd diner dat bijzonder snel en makkelijk op tafel staat. Ideaal voor een avondje gezellig tafelen!

Floreyn

Albert Cuypstraat 31

Amsterdam

Lees ook: take-away en thuisbezorgd in Amsterdam, @MOSsfeer het thuismenu van MOS Amsterdam of de take-away van Okura Amsterdam.