Aan de Chef’s table van restaurant C

Aan de Chef’s table van restaurant C

Restaurant C aan de Wibautstraat is al jaren een van de leukste restaurants van Amsterdam Oost. Eigenaar en chef Michiel van der Eerde heeft ook de succesvolle restaurants BAUT en Zuid waar we al eerder dineerden dus dat maakt nieuwsgierig naar nummer 3. Bij Restaurant C is de menukaart opgebouwd aan de hand van de temperatuur van de bereidingen. C staat namelijk voor Celsius.

We nemen plaats aan de chef’s table waarbij je dus aan de keukenbar zit met zicht op de keukenbrigade. Dit geeft altijd een andere dimensie aan een diner als je gerecht voor je neus bereid wordt. We nemen het 5-gangen chef’s menu met daarbij dus de opbouw in temperatuurzones.

Mijn eerste gerecht (in de categorie 0 – 20 °C) bestaat uit watermeloen die is geïmpregneerd met Tabouleh, Saffraan mayo, zoet zure rode ui, radijs, crumble van Feta en chip van couscous. Een heerlijk licht en fris begin. Mijn tafelgenote start met de rauwe makreel gegaard in zuur met een saus van Padronpeper, ravioli van meiknol gevuld met makreel en “Red-meat” radijs.

Aan de Chef’s table van restaurant CWe vervolgen met een gerecht dat is 10 minuten in miso is gegaard op 90 °C. Aubergine met lak van miso en crunch van quinoa. Daarbij komt een crème van zoete aardappel, gedroogde aubergine en een schuim van Buratta en Basilicum. Wederom vegetarisch omdat ik een dieetwens heb doorgegeven. Doorgaans krijg je per gezelschap hetzelfde menu maar de tweede gang ook een alternatief en in dit geval werd dat dus de aubergine. Ik moet zeggen dat de tartaar van rund aangemaakt met oester, een shot van prosecco en oestervocht er top uit ziet. Hierbij komt nog een oester met crumble van roggenbrood, mosterdzaad en een emulsie van oester en waterkers.

In de temperatuurzone 40 – 80 °C wordt voor ons een ribstuk van de BBQ bereid. En die zien we dus voor onze neus bereid worden. Hij is overnight al sousvide gegaard maar wordt afgemaakt met een BBQ-saus met Talisker, gebrande mais crème, olie van daslook en crumble van mosterd en mais. Een heerlijk gerechtje!

Aan de Chef’s table van restaurant CVoor onze neus wordt de entrecote bereid op 200 graden. Deze komt van de plancha en wordt dus a la minute gegaard. Het vlees wordt geserveerd met crème artisjok, poeder van tomaat, olijven en champignons in jus de Veau, gefrituurde kaantjes van lardo, pommes carré, zwarte knoflook crème, groene mosterd. Hierbij wordt een glas Boschendal S&M geschonken. Dit is een mooie volle blend van Shiraz en Mourvèdre. Vandaar dus de naam S&M. De wijn heeft het kenmerkende pepertje van de Shiraz en het sappige fruit van de Mourvèdre.

Aan de Chef’s table van restaurant CBij het dessert geen wine-pairing maar een originele cocktailpairing. C staat bekend om haar goede cocktails en heeft hier zelfs een heel menu omheen gemaakt. Zo kun je op zondag de Celsius Sunday brunch bestellen met een volledige cocktailpairing. Ik ben zelf meer een wijnliefhebber maar bij dit (-20 – 0 °C) dessert van aardbei met parfait van yuzu kan de cocktail erg goed.

Na dit vijf gangenmenu hebben we alle zones gehad voor “the full experience”.

Restaurant C

Wibautstraat 125

1091 GL Amsterdam

Lees ook de reviews over BAUT, Restaurant Zuid en alle andere leuke restaurants met een Chef’s table.