Vier de zomer met de wijnen van Domaines Ott

Vier de zomer met de wijnen van Domaines Ott

De zomer is terug! En die temperaturen vragen om heerlijke wijnen waarvan je een instant zomergevoel krijgt. Rosé uit de Provence geeft je dat gevoel als geen ander en is dit jaar nog populairder dan voorgaande jaren. Een van de meeste bekende wijnhuizen uit die streek is Domaines Ott. Het is met name hun beroemde Château de Selle die bij menig wijnliefhebber top of mind is. Het is zo’n populaire wijn dat de (beperkte) oplage dit jaar al was uitverkocht voordat de zomer überhaupt was begonnen.

Vier de zomer met de wijnen van Domaines Ott

Maar gelukkig heeft het wijnhuis nog veel meer moois geproduceerd. Bandol AOC Château Romassan is een goed alternatief. Ook deze rosé zit in de kenmerkende bolle fles. Hij is niet alleen perzikkleurig maar heeft ook tonen van wilde perzik. De wijn is complex, fruitig met een vleugje kruidigheid. Een volle rosé uit de befaamde Bandol!

Een meer toegankelijke, maar o zo fijne rosé is de BY OTT Rosé. De kraakheldere perzikkleurige wijn is perfect voor een zomerse avond op het terras of een bbq in de tuin. Hij is fris en fruitig met tonen van witte perzik en vanille.

Vier de zomer met de wijnen van Domaines Ott

Voor wie op rosé gebied eens flink wil uitpakken en een complexere wijn echt kan waarderen moet Domaines Ott Cuvée Étoile proeven. Étoile is het allerbeste dat Domaines Ott te bieden heeft. Puur vakmanschap. Deze redelijk nieuwe wijn is gemaakt van Grenache en Mourvèdre. Alleen de beste druiven worden geselecteerd uit de drie domeinen van Domaines Ott. Château de Selle, Clos Mireille en Château Romassan. Het resultaat is een prachtwijn die kristalhelder en roze is van kleur, met tonen van citrus en exotisch fruit. Hij is een stuk voller dan de gemiddelde Provence Rosé en hierdoor gastronomisch heel erg goed inzetbaar. Schenk hem bijvoorbeeld bij coquilles of een mooie zeetong. Geen wijntje voor alledag dus maar eentje om rustig van te genieten.

Vier de zomer met de wijnen van Domaines Ott

Heeft de rosé hype jou niet zo gegrepen en drink je liever witte wijn? Dan is Domaines Ott Clos Mireille Blanc een uitstekend alternatief. Ik vind het een heerlijke wijn met uitgesproken tonen van meloen en honing. Opties genoeg dus. Allemaal sublieme wijnen met een eigen identiteit en in verschillende prijsklasse. Vier de zomer en geniet van het mooiste dat de Provence te bieden heeft!

Lees ook de wijntips van top sommeliers Noël Vanwittenbergh en Natasja Noorlander.