Alain Adriaanse X Ron Blaauw bij Hofstede Meerzigt

Alain Adriaanse X Ron Blaauw bij Hofstede Meerzigt

Een paar keer per jaar slaan wijnimporteur L’Exception, S.Pellegrino en Hofstede Meerzigt de handen ineen en organiseren ze een te gek diner op het idyllische landgoed in Zoetermeer.

Executive Chef Alain Adriaanse nodigt steeds weer een andere gerenommeerde chef uit binnen-of buitenland uit bij Hofstede Meerzigt. Dit keer treffen we Ron Blaauw en zijn equipe in de keuken.

S.Pellegrino initieert deze creatieve samenwerkingen om culinair te verbinden. En dat werkt want de avond is een groot succes. Vooral voor de buitenlandse chefs is het inspirerend om met de Hollandse seizoensproducten te kunnen werken. Hiervoor moeten ze even uit hun comfort zone en wordt hun creativiteit getriggerd. Alain Adriaanse X Ron Blaauw bij Hofstede MeerzigtDe fine-dining waters van S.Pellegrino en de voortreffelijke wijnen van L’Exception zijn perfecte begeleiders van dit mooie 5-gangen diner. Om de beurt maken de chefs een van hun favoriete gerechten van het seizoen. Bij zomerse temperaturen – zoals die van de afgelopen weken – horen ook lichte zomerse gerechten. Van de hand van Alain proeven we een heerlijk frisse burrata met botersla en tomaat. Een mooi gerecht! De begeleidende wijn maakt minstens net zo veel indruk. De naam alleen al maakt je blij: Whispering Angel. Een rosé van Chateau d’Esclans uit de Provence. Alain Adriaanse X Ron Blaauw bij Hofstede MeerzigtRon serveert een kick ass King Crab met bisque en crème van beurre noisette. Een prachtig gerechtje waarbij een hele mooie pairing wordt gemaakt met de Chardonnay 1685 van het Zuid-Afrikaanse Boschendal. Genieten geblazen dus.

Ik ben nu al benieuwd welke top chef de volgende editie op zich zal nemen. Dit is ongetwijfeld weer een mooie samenwerking.

Hofstede Meerzigt

Zonneberg 10

Zoetermeer

Lees hier meer over de wijnen die we de afgelopen maanden hebben ontdekt in Zuid-Afrika, Champagne en Barolo.