Lunchen bij Tommy’s by Janssen in Den Haag

Lunchen bij Tommy’s by Janssen in Den Haag

Met inmiddels al de nodige lovende kritieken op zak is Tommy’s by Janssen een echte Haagse hotspot te noemen. Gastvrij en culinair zijn daarbij de ‘buzz-woorden’. Hoogste tijd dus om eens langs te gaan voor een verrassingslunch om in hoogst eigen persoon te ervaren of deze veelbelovende nieuwkomer de verwachtingen waar kan maken.

Tommy’s by Janssen zit net buiten het centrum, aan de rand van het Haagse Zeeheldenkwartier. Qua inrichting van het restaurant is er gekozen voor veel groene accenten. Dit geeft een frisse en moderne uitstraling en sluit naadloos aan bij de huidige trends. Lunchen bij Tommy’s by Janssen in Den HaagWe worden bij binnenkomst enthousiast begroet door de eigenaar Tom. Een gedreven ondernemer die na een flinke horecacarrière de stap heeft gezet om zijn eigen restaurant te openen. Om zich volledig op het gastheerschap te kunnen richten trok hij de talentvolle chef Teun (en tevens jeugdvriend) aan die de scepter in de keuken zwaait. Hij deed o.a een flinke dosis ervaring op bij sterrenrestaurant De Librije*** en zorgt nu hier voor de mooie gerechten met bijzondere smaakcombinaties. Een goed duo zullen we maar zeggen.

We trappen onze lunch af met een glas Prosecco en wat vers gebakken brood. Het voorgerecht is een goed gevuld bord vol malse carpaccio bedekt met Parmezaan, kappertjes, pijnboompitten en pestodressing. Wat het gerecht bijzonder maakt is een laagje filodeeg dat onder de carpaccio verstopt zit. Dit zorgt voor een extra bite en maakt het gerecht net wat specialer dan normaal. Een goed gevonden twist. Lunchen bij Tommy’s by Janssen in Den HaagOok de tweede gang was een zeer royale portie. Hoewel het gerecht als varkenswang, rogge, gerookte aardappelmousseline en aubergine op de kaart staat, heeft de chef ook hier weer een aantal smakelijke verrassingen in verwerkt. Bijvoorbeeld een met aardpeerpuree gevulde ui, bedekt met 11 verschillende zaden en noten met verschillende bereidingswijzen. Een flink gerecht, maar alle ingrediënten passen goed bij elkaar en vormen een smaakvol geheel.

Door de riante porties lassen we na het hoofdgerecht een korte pauze in voordat we aan het dessert beginnen. Stiekem kijken we hier al de hele middag uit omdat Tom ons verzekerde dat het zijn persoonlijke favoriet is. De kleine break wordt goed benut want we ontdekken dat de heren naast lekker eten ook hun eigen gin maken. En als we dan toch aan het proeven zijn…dan doe ons ook maar zo’n lekkere GT! En boy oh boy wat zijn die goed.

Na deze homemade gin-tonic is het eindelijk tijd voor het dessert. Een gerecht van gekaramelliseerde witte chocolade, merengue, groene thee poeder, limoen en gepofte rijst. Wederom veel verschillende smaken en structuren. Tom heeft woord gehouden: dit dessert is écht te lekker. Lunchen bij Tommy’s by Janssen in Den HaagDus ja, Tommy’s by Janssen heeft de verwachtingen absoluut waar gemaakt. The verdict: De gerechten bestaan uit veel verschillende ingrediënten maar blijven wel goed in balans. En met de ruime porties van het 3-gangenmenu – voor slechts 29 Euro – is de prijs-kwaliteitverhouding hier dik in orde. Wij snappen wel waarom de telefoon hier non-stop rinkelt.

Tommy’s by Janssen

Veenkade 19

Den Haag

Lees meer over deze restaurants in Den Haag: Portfolio en restaurant 6&24.