The Seafood Bar – Damrak

Afgelopen weekend opende The Seafood Bar de deuren van een nieuwe, bijzondere locatie in Amsterdam. In de Beurs van Berlage, met uitzicht op de Damrak, kun je nu zeven dagen per week terecht voor de lekkerste seafood.
Wij waren bij de opening van de nieuwe locatie en voelden ons als een vis in het water! 

The Seafood Bar Damrak

Al 27 jaar specialiseert Fons de Visscher zich in vis en inmiddels heeft hij al diverse vestigingen geopend in Amsterdam, Utrecht en Londen! 

The Seafood Bar heeft een groot aanbod aan gerechten. En met groot, bedoelen we ook groot! 
Je kunt je hier tegoed doen aan allerlei soorten vis en schaaldieren. Alles ligt ter presentatie in de glazen bar en wordt vers bereid in de open keuken. Ook aan het soort bereidingen schort het niet. Rauw, gerookt, gegrild, gebakken tot gefrituurd. Alles is mogelijk. 

De Beurs van Berlage is als sinds 1903 een handelsplek en vandaag de dag dient het historische pand als congreslocatie dat bekend staat om de hoge kwaliteit en service. De uitgelezen plek voor The Seafood Bar dus! Een imposante plek voor een bruisend diner. Het interieur is licht en eigentijds en met het display bar vol met vis, doet het Mediterraans aan.

The Seafood Bar Damrak

Bij aankomst werden we warm verwelkomd en kregen we meteen een glas bubbels aangeboden mét een oester. En niet zomaar bubbels, een glas Christoffe Champagne waarvan de flessen handgeschilderd zijn! Een zachte champagne die goed samengaat met de smaken van de vis.

The Seafood Bar Damrak

Al snel hebben we een tafeltje uitgezocht met enerzijds uitzicht op de keuken waar de chefs druk bezig waren en anderzijds op de Damrak waar het Amsterdamse leven aan ons voorbij ging.

We begonnen met een zeevruchten buffet met diverse vis en schelpdieren waaronder gamba’s, garnalen, gerookte makreel, zalm, salade met zeekraal én een halve kreeft.
Uiteraard werden we voorzien van de benodigdheden. Dus servet voor en kraken maar!

Als voorgerecht bestelden we een pannetje garnalen in knoflook uit de oven en een kreeftensoepje. Een smaakvolle soep en rijkgevuld met het vlees van de kreeft.
Als hoofdgerecht bestelden we de Fruits de Mer. Een royaal plateau mixed grill, vol vis en schaaldieren met zalm, zeebaars, schol, mosselen, krab, gamba’s en meer. Elk op eigen wijze gegaard en bereid en afgemaakt met een frisse kruidenvinaigrette.

The Seafood Bar Damrak

De keuze op de kaart is reuze. Van kleinere gerechten tot enorme plateaus. Zo kan iedere visliefhebber hier terecht voor een heerlijk diner.

Ook de wijnkaart mag er wezen. Er is een brede selectie aan mooie, Europese wijnen die allemaal op eigen wijze complimenteren aan de gerechten. 
Wij dronken er een glas Sancerre bij, die door de citrus mooi samenging met de vis en schaaldieren.

Als nagerecht kregen we een selectie van bonbons en we dronken nog een frisse sgroppino. Een feestelijke afsluiter voor een feestelijke avond!

Lees ook: Ouderwets gezellig in de vernieuwde The Seafood Bar aan het Spui, Gossler & Florin in de Jordaan en Nieuwe restaurants in Amsterdam 2023