The Harbour Club Rotterdam heeft een nieuwe uitstraling

The Harbour Club Rotterdam heeft een nieuwe uitstraling

The Harbour Club Rotterdam is afgelopen weekend heropend na een verbouwing en re-styling. Voor deze gelegenheid mochten wij aanschuiven om te genieten van een heerlijke `sharing is caring’ lunch.

Bij aankomst werden we ontvangen aan de bar met een feestelijk glas champagne en krakend verse oesters. Eenmaal binnen zien dat de stoere en rebelse muurschilderingen van Selwyn Senatori prominent aanwezig zijn en springen meteen in het oog. Wat was ik blij dat deze herkenbare signature van de neo popart kunstenaar is behouden. Want Selwyn en The Harbour Club zijn toch wel onlosmakelijk met elkaar verbonden. Of je nou in Rotterdam, Scheveningen of Amsterdam bent. Senatori`s quote `Champagne in de Morning’ mag hier niet ontbreken in deze luxe club!

The Harbour Club Rotterdam heeft een nieuwe uitstralingRichard van Leeuwen verteld over de re-styling. “ Wij hebben nu 200 zitplaatsen in het restaurant en 160 stoelen op het terras. Het doorbreken van de wand tussen de bar en barlounge maakt het ruimtelijk, licht en er is meer verbondenheid. Het historische pand komt nog beter tot zijn recht. Waar in Nederland je The Harbour Club binnenstapt, overal heerst hetzelfde gevoel. Het oogt rauw en chique. Met hier en daar een stout randje en met een knipoog. Zoals bij de nieuwe prenten aan de wand van de parfumflesjes `Coco Chanel’ met de etiketten `No 5 Cocaine ‘ en `No 5 Bitches’. Boven de bar hangt een opvallende gouden haai en die is afgewerkt met een opvallende contrasterende plafondschildering. Wij zijn heel trots op de identiteit wat we nu uitstralen na de verbouwing!”. Aldus Van Leeuwen.

The Harbour Club Rotterdam heeft een nieuwe uitstralingNa de officiële opening en een rondleiding mogen we aan de lange tafels plaatsnemen. Vanuit de open keuken zagen we al dat de vers gerolde sushi werd bereid. Onder het genot van een mooi glas Chardonnay hebben wij ook intens genoten van de overheerlijke sushi rolls met Blue-Fin tonijn uit Malta. De sushi is overigens bij alle restaurants van The Harbour Club top. We hebben hem dan ook niet voor niets opgenomen in de eerdere publicatie over de beste sushi van Amsterdam!

The Harbour Club Rotterdam heeft een nieuwe uitstralingNa deze lekkere binnenkomer vervolgden we met een krokant gebakken oester met spinazie (aanrader!), overheerlijke sashimi, pulpo met aardappelkaantjes en zwarte knoflook aioli en nog wat flinterdun gesneden serranno ham.

Als tweede gang kregen we van chef Barry van Willigenburg weer een selectie van gerechten om samen te delen. Zeebaars ceviche, wat dim sum, een fantastische Dry-Aged Tomahawk steak, giant gamba`s met limoen mayonaise en als klap op de vuurpijl nog een mooie dorade die in zoutkorst is gegaard. Als dit geen goede invulling van je vrijdagmiddag is dan weet ik het niet meer.

The Harbour Club Rotterdam heeft een nieuwe uitstralingNa de lunch waren we welkom bij de opening voor het publiek op het luxe buitenterras met uitzicht op het stadspark. Hier vloeide de champagne rijkelijk, werden heerlijke gin-tonics gemaakt terwijl de dames in toepasselijke zeemeerminoutfits de hapjes uitdeelden. Dit feest ging nog wel even door, precies zoals wij gewend zijn van The Harbour Club.

The Harbour Club Rotterdam opende in 2010 haar deuren in het voormalig ‘Parkzicht’: een bijna honderd jaar oude villa in een Rotterdams stadspark, nabij de Euromast. Een bijzondere locatie voor een bijzonder restaurant! De ambiance heeft veel weg van ‘The Boathouse Café’ in het New Yorkse. Ook zo’n top plekje!

The Harbour club Rotterdam

Kievitslaan 25

Rotterdam

Lees ook: Terrassen in Rotterdam, restaurants in Rotterdam en brunchen in Rotterdam.