Sint Maarten Chef’s Table

Het eiland Sint Maarten is zwaar getroffen door orkaan Irma waardoor huizen, hotels, restaurants en vele voorzieningen totaal zijn verwoest. We hebben de treurige beelden allemaal gezien. De wederopbouw zal lang duren en hierbij kan het eiland onze hulp heel goed gebruiken.

Met het hart op de juiste plaats komt de organisatie van Sint Maarten Chef’s Table met een eenmalige benefietlunch om geld in te zamelen voor deze wederopbouw. De afgelopen 10 jaar zijn vele sterrenchefs namelijk te gast geweest op het eiland om te koken tijdens het culinaire festival Fête de la Cuisine. De verbintenis is dus groot met het eiland en het is dus ook een prachtig initiatief om op deze manier iets terug te doen voor Sint Maarten.

Op zondag 1 oktober vindt de benefietlunch plaats in Hotel Okura in Amsterdam. 30 chefs die met een, twee of drie sterren zijn onderscheiden door Michelin slaan de handen ineen om deze lunch te verzorgen. De deelnemende chefs komen onder andere van Bord’Eau, De Librije, Ciel Bleu, Bridges, Wollerich, ’t Nonnetje, Merlet, De Kromme Dissel, Vinkeles, Latour, Vermeer en De Lindenhof.

In de Grand Ballroom van het hotel wordt een grote open keuken geplaatst waar de chefs een 5-gangen menu gaan maken. Iedere tafel krijgt per gang van een andere sterrenchef een gang geserveerd. Je kunt dus genieten van de kookkunsten van verschillende top chefs. Een unieke ervaring.

De opbrengst van deze gastronomische lunch komt volledig ten goede van het Rode Kruis voor de wederopbouw van het eiland. Als je een tafel boekt komt je geld dus goed terecht. Elke chef’s table krijgt een 5-gangenlunch inclusief aperitief, begeleidende wijnen, water en koffie. Reserveren kan via de site van Sint Maarten Chef’s Table.

Lees ook over deze sterrenrestaurants: MOS Amsterdam en ‘T Amsterdammertje.