RIJKS viert 10 jarig bestaan met Nederlandse topchefs

RIJKS

RIJKS® bestaat 10 jaar en dat wordt gevierd! Voor deze gelegenheid wordt een bijzonder gastchefevenement georganiseerd op zaterdag 9 november. Joris Bijdendijk heeft voor dit jubileum collega chefs uitgenodigd om samen te koken.

Hij slaat de handen ineen met niemand minder dan Michelinsterchefs Soenil Bahadoer van De Lindehof in Nuenen, Emile van der Staak van De Nieuwe Winkel, Syrco Bakker van Syrco BASÈ, Bali en Margot Janse van SAAM. Dus dat belooft wat moois te worden.

Het event

Op zaterdag 9 november serveren de chefs een gezamelijk menu voor lunch en diner. Het menu bestaat uit 3 snacks en 6 gangen. De Lindehof, Syrco BASÈ, SAAM, De Nieuwe Winkel, RIJKS® en Wils (de andere sterrenzaak van Joris Bijdendijk) zullen ieder een gang verzorgen.

Je kunt via deze link een reservering maken voor lunch of diner.

RIJKS
© Chantal Arnts

Over de gastchefs

Soenil Bahadoer brengt bij De Lindehof in Nuenen verschillende werelden samen. Zijn Surinaams-Hindoestaanse achtergrond in combinatie met zijn Franse scholing zorgen voor verrassende combinaties. Al tien jaar lang is Bahadoer in het bezit van twee Michelinsterren.

Syrco Bakker werd opgeleid door Sergio Herman en werd in 2010 chef-kok van restaurant Pure C. Onder leiding van Bakker behaalde het visrestaurant in Cadzand twee Michelinsterren. In 2023 verliet hij Nederland voor een nieuw avontuur op Bali. Hij opende Syrco BASÈ, waar hij Indonesische smaken combineert met moderne technieken.

Margot Janse verwierf bekendheid als chef-kok van The Tasting Room at Le Quartier Français in Zuid-Afrika. Onder haar leiding werd het restaurant maar liefst acht keer opgenomen in de lijst van World’s 50 Best Restaurants. In 2022 opende ze het fine-dining restaurant SAAM in Ouderkerk aan de Amstel, waar Nederlandse en Zuid-Afrikaanse gastronomie samenkomen.

Emile van der Staak is chef van De Nieuwe Winkel in Nijmegen, dat zich focust op botanische gastronomie, met als doel een betere wereld. Van der Staak werd in 2024 door Gault&Millau Nederland uitgeroepen tot Chef van het Jaar. De Nieuwe Winkel is naast twee Michelinsterren ook bekroond met de groene ster. Daarnaast staat het restaurant al twee jaar op nummer 1 in de Top 100 beste groenterestaurants ter wereld van We’re Smart.