Peruaanse zondagmiddaglunch bij Nazka

Peruaanse zondagmiddaglunch bij Nazka

Iedere zondag opent Nazka in de namiddag haar deuren voor een uitgebreide Peruaanse lunch. Wat je hier kunt verwachten? Latino-stijl comfort food om lekker te delen. Klassieke gerechten zoals families die in Peru op een zondagmiddag klaarmaken. 

Doordeweeks vind je bij Nazka een uitgebreide kaart met zowel authentieke als moderne gerechten. Op zondag kun je er terecht om huiselijke gerechten te delen in een ontspannen omgeving. Daarnaast heeft het restaurant een warme uitstraling door de pasteltinten en kleurrijke kunst op de muren. Ik was zelf nog niet zo thuis met de Peruaanse keuken, des te nieuwsgieriger was ik naar deze lunch. 

Peruaanse zondagmiddaglunch bij Nazka

De ceviche is al een tijdje geleden overgevlogen van Peru naar Amsterdam, dus we gaan niet geheel onbekend van start. De ceviche van zeebaars en octopus wordt geserveerd met grote maïskorrels, krokante maïs, avocado en zoete aardappel. De Peruaanse gele peper ‘aji amarillo’ vormt de basis voor de tijgermelk. Een kleurrijk plaatje dat bijzonder smaakvol is. De vis is ontzettend vers en het gerecht heeft mooie frisse smaken met een klein pitje. Deze ceviche behoort tot de top van lekkerste ceviches en het is dan ook mijn favoriet van de middag.

Peruaanse zondagmiddaglunch bij Nazka

De Peruaanse keuken kent invloeden uit Spanje, Afrika, Japan en China. Dit komt tot uiting in het volgende gerecht. De curry met geplukte kip, aardappelen en olijven wordt geserveerd met rijst en groenten met misosaus. Ook bij dit gerecht vormt de ‘aji amarillo’ de basis. Het is een erg smaakvol gerecht dat met twee varianten carbs een volmaakt gevoel geeft. Omdat er spontaan ruimte ontstaat bij de gedachte aan een dessert, sluiten we af met een flan met karamelsaus en lucuma-ijs (een Peruaanse vrucht). Een heerlijke afsluiter. 

Peruaanse zondagmiddaglunch bij Nazka

Oprichters Raul en Christian brengen met Nazka de Peruaanse gastronomie naar Amsterdam. De gerechten zijn er ontzettend smaakvol en het restaurant heeft een aangename sfeer. Kortom, eentje voor op de wishlist om op een zondagmiddag te bezoeken!

Nazka

Van Ostadestraat 352-354

1073 TZ

Lees ook over: Nieuwe restaurants in Amsterdam, Restaurants aan Zuidas Amsterdam of Nieuw afternoon tea menu bij Hotel Okura Amsterdam