Een citytrip naar Istanbul

Een citytrip naar Istanbul

Istanbul is een bestemming die weer langzaam in beeld komt. Na wat onrustige jaren lijkt het nu weer stabiel te zijn en durven we weer een citytrip naar deze bijzondere stad te boeken.

Een citytrip naar Istanbul
Mukellef

Istanbul is groot, echt heel groot. Met een Europese en een Aziatische kant en dus behoorlijk uitgestrekt. Ik heb me tijdens mijn reis gefocust op de Europese zijde en een aantal hippe wijken bezocht.

Karaköy

Een echte hipsterwijk met veel streetart. Vroeger was dit een rosse buurt maar inmiddels is dit the place to be. De wijk heeft tal van leuke koffietentjes, restaurants en bars. Favoriet zijn hier FilBooks voor koffie en Unter is heel leuk voor een drankje en om een hapje te eten. Voor lunch of diner zit je top op het dakterras van Mükellef. Vooral de uitgebreide mezze bar is hier de moeite waard. We hebben heel veel verschilden kleine gerechten geproefd en het was stuk voor stuk mega lekker. Als je aan het water wil zitten dan is Mürver restaurant een goede plek.

Een citytrip naar Istanbul
Karakoy

Overnachten kan in het geweldige Vault hotel in Karaköy. Dit is een prachtig hotel en de meeste kamers hebben een mooi uitzicht over Bosporus.

Bebek

Dit is een leuke wijk aan de Bosporus. Het gebied is wat rustiger dan Karaköy en vooral knus en gezellig. De sfeer is hier bijna dorps, mede doordat het hier heuvelachtig is en de huizen tegen de berg op zijn gebouwd.

Het is leuk om hier langs de Bosporus te lopen en bij een van de terrassen wat te drinken. Lucca is een goede plek voor een drankje, lunch of diner. Ook Feriye restaurant is een leuke plek voor lunch of diner. Het eten is goed en je hebt een top uitzicht over het water. De ultieme plek om bootjes te kijken.

Een citytrip naar Istanbul
Bebek

Taksim

Deze naam kent iedereen van het plein waar vaak demonstraties plaatsvinden. Dit is een drukke wijk met veel locals. Je vindt hier een drukke winkelstraat met middenklasse winkels.

Een bekende rooftop bar met restaurant is Club 360. Na lang zoeken in de winkelstraat vond ik dan eindelijk deze zogenaamde hotspot. Het eten was lekker maar ik vond de hele entourage nogal tegenvallen. Het interieur is behoorlijk over the top met veel witte skai lerenbanken. Niet mijn smaak. Het uitzicht? Mwah, ook dit vond ik niet de moeite waard.

Vanaf deze wijk is het wel leuk om het Beyoglutrammetje te pakken richting Karaköy.

Citytrip naar Instanbul
Nisantasi

Nisantasi

Hier vind je de chique winkelstraten en leuke restaurantjes. Een van de leukste terrassen die ik hier ben tegengekomen is die van het St. Regis. Een perfecte uitvalsbasis tijdens je shoppingspree.

Heb je even geen zin in de Turkse keuken? Dan kun je altijd nog een bezoek brengen aan het uber trendy Cecconi’s van SOHO house. Hier zit je goed, ben je verzekerd van lekker Italiaans eten en goede cocktails.

Lees ook: Restaurants in Barcelona, rooftopbars in Malaga en beach clubs in Marbella.